duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glasul tribunei și glasul echipei, două voci care sună demențial la Arad: UTA defilează în Liga a 2-a

  de Lucian Dănilă | 29 februarie 2020, 8:23 PM | Sport | Topic special

  0

  Superbă atmosfera de pe arena Motorul din această dimineață. Simbioza dintre public și echipă se apropie de perfecțiune, iar în această dimineață de 29 februarie, o rara avis prin calendare, a fost un sentiment de bucurie vecin cu fericirea: UTA este lider autoritar în liga secundă și se apropie într-un ritm amețitor spre Liga 1.

  Nimic nu este lăsat la voia întâmplării la meciurile Bătrânei Doamne, o echipă care pe cum adaugă ani la existența ei, devine parcă tot mai frumoasă, mai elegantă, mai plină de grație. Dacă Gyuszi Balint cerea jucătorilor săi să nu arate „nicio secundă de superficialitate”, în tribune, se dădea „la loc comanda” la fiecare scandare mai moale, tocmai pentru ca glasurile celor din tribună să se ridice la nivelul liderilor din teren. Și a fost…

  Glasul tribunei, la unison cu glasul echipei, sunt două voci care se aud demențial de bine la Arad în acest început de an fotbalistic. Nouă goluri marcate și niciunul primit, acesta este bilanțul formației pregătite de Gyuszi Balint după primele două meciuri din 2020.

  IMG 4819

  UTA a avut de ce să se teamă, deși mulți o vedeau favorită certă în fața Ripensiei. A fost 3-0, dar Ripensia a pus de câteva ori mari probleme defensivei arădene și s-a lăsat destul de greu penetrată după un început de joc în care s-a așezat pe două linii în fața porții lui Moldovan. Știam că Pelici este un maestru al jocului la rezultat, știau asta și Buhăcianu și compania, dar drumul spre piscuri este întotdeauna dificil, astfel că jucătorii roș-albi au trebuit să transpire din greu pentru a câștiga deși scorul ne arată o victorie clară.

  Tomozei a fost aproape de gol printr-o lovitură de cap în urma unui corner executat de Romario Moise, dar apoi și Ripnesia putea înscrie tot cu capul la o fază fixă.

  Buhăcianu a deschis scorul în minutul 29, atunci când și-a activat „DRS”-ul în duelul cu Hecsko. Atacantul arădenilor a primit o pasă filtrantă de la Ioniță, a intrat în viteză în careu și a trimis un șut în cros, pe jos, la colțul lung al porții lui Horațiu Moldovan. Din marcator, Buhăcianu putea deveni servant, dar pasa lui în fața porții a fost prea puternică pentru a o putea ajunge Tomozei, care a apucat doar să șteargă mingea cu capul.

  Prima dereglare în jocul arădenilor a venit în minutul 39. Era una neașteptată. Bustea a simțit o contractură și nu a riscat o accidentare mai gravă, astfel că i-a lăsat locul lui Ursu.

  După pauză, Ripensia dădea semne că vrea mai mult decât o înfrângere la un scor decent. Astfel că a preluat puțin frâiele jocului, dar nu a reușit să se apropie periculos de poarta lui Iacob. Liniștea avea să o aducă tot Buhăcianu. În minutul 62, acesta avea să marcheze după o fază plecată de la Romario Moise și continuată de Tomozei cu o centrare pe 7 metri, acolo unde se afla Buhăcianu, care a trimis mingea în interiorul plasei laterale pentru 2-0.

  IMG 4805

  Ursu a marcat golul de 3-0 în minutul 80, după ce Buhăcianu l-a angajat pe Cipri Rus, acesta a centrat în careu, Hecsko a luftat și mijlocașul arădenilor a înscris cu latul pe lângă portarul Ripensiei.

  Timișorenii au căutat golul de onoare și erau foarte aproape să-l reușească, dar Iacob s-a opus cu un reflex excelent la șutul lui Popovici, după care atacantul Ripensiei a mai trimis o dată spre poartă, dar în bara transversală.

  UTA ajunge astfel la 47 de puncte, iar cu victoria la „masa verde” cu Snagov are de pe acum asigurate 50 de puncte și conduce autoritar Liga a 2-a. În acest moment este la zece puncte distanță de a doua clasată, Mioveni, și la 11 de Rapid, dar ambele au un joc mai puțin disputat.

  La final, glasul tribunei a sunat incredibil de mine, mai ales când i-a cântat „La mulți ani!” căpitanului Cipri Rus, care mâine își serbează ziua de naștere. A cântat și echipa, iar pentru noi, pentru arădeni, a devenit deja un hit pe care ne este foarte drag să-l ascultăm de fiecare dată când ne ducem pe Motorul.

  PS: Nici mie nu mi-a fost ușor să scriu tocmai de ziua mea, una atât de rară, doar una la patru ani. Dar a fost o plăcere să fiu la muncă de ziua mea, o plăcere care izvorăște din ceea ce arată UTA în acest sezon. Mulțumesc pentru cadou 😉

  UTA Arad – Ripensia Timișoara 3-0 (1-0)

  Goluri: Buhăcianu (29, 62), Ursu (80)

  UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Rumpullaku – R. Moise, Dam. Isac – Oroian (82 Miculescu), Al. Ioniţă (54 Cipri Rus), Bustea (39 Ursu) – Buhăcianu

  Rezerve: Balauru – Oct. Ursu, Jebari, Hrezdac, Miculescu, Cip. Rus, R. Crişan

  Antrenor: Gyuszi Balint

  Ripensia: H. Moldovan – Caius Lungu, Apro, Hecsko, A. Macriţchii (60 Monea) – V. Macriţchii, C. Tudor, Al. Neagu (64 Urvanțev) – Chera, Al. Popovici, Tudorache (79 Sârbu)

  Rezerve: Păduraru – Burdeţ, C. Sîrbu, Urvanţev, Ţireanu, Vasluian, Monea

  Antrenor: Alexandru Pelici

  Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita – Bihor) şi Cosmin Bojan (Târgu Mureş); Rezervă: Sergiu Popa (Aiud); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) şi Cristian Petropulos (Alba Iulia).

  IMG 4784

  Gyuszi Balint (antrenor UTA): „Nu pot decât să fiu mulţumit de această victorie. Această întâlnire cu Ripensia a fost un adevărat examen. Este o echipă organizată, disciplinată și a trebuit să avem răbdare, luciditate, să avem acel spirit, pe care mi-am tot dorit să fie la acelaşi nivel. Le mulţumim fanilor pentru că au făcut o atmosferă extraordinară. Am avut şi momente în care am suferit, iar de aici este nemulţumirea mea. Ocaziile lor au venit după unele faze fixe. Ştiam că atunci când avem posesia, avem atac poziţional, Ripensia interpretează foarte bine tranziţia pozitivă. Dar victoria noastră nu poate fi contestată. Trebuie să încercăm să fim constanţi la ce avem de făcut”.

  Alexandru Pelici (antrenor Ripensia): „A fost un joc disputat. Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru cei care au venit la stadion. Este o victorie meritată pentru UTA. Am avut şi noi şansele noastre pe care nu le-am fructificat. Diferenţa s-a făcut la execuţii. Noi încercăm să acumulăm puncte, să ieşim din zona aceea a clasamentului. Poate diferenţa de scor e un pic cam mare, am avut şi noi şanse să înscriem, au fost câteva greşeli personale, dar se întâmplă. Mergem mai departe. Din punctul meu de vedere, nu se mai pune problema pentru promovarea în privinţa echipei UTA. Are o exprimare bună, apetit ofensiv bun, atacanţi care înscriu. Nu cred că va avea probleme”.

  clas 12

  clas 22

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.