Gheorghiță: „Media deceselor Covid din ultima săptămână este de 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia, țară cu acoperire vaccinală de 90%”

  de - | 2 November 2021, 8:36 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Coordonatorul campaniei de vaccinare a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, ce părere are despre ultimul bilanț al situației Covid din România în care a fost anunțat un număr record de decese, dar și despre numărul mare de pacienți din ATI și UPU.

  „Dacă ne uităm în ultimele zile, vedem că numărul pacienților de la ATI rămâne constant. Asta nu înseamnă că nu sunt pacienți care ajung la ATI, pentru că astăzi au fost peste 590 pacienți care au decedat. Locul lor a fost luat de alți pacienți care au avut nevoie de Terapie Intensivă. Zilnic, chiar dacă aparent numărul celor din ATI pare constant, locul celor care decedează e luat imediat de alți pacienți care așteaptă la Urgențe”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, citat de Biziday.

  Valeriu Gheorghiță a reiterat faptul că există o relație directă între numărul de decese Covid și rata de vaccinare din fiecare țară:

  „Există o diferență uriașă între numărul deceselor înregistrate în România și între țările care au înregistrat o acoperire mare vaccinală. Media deceselor pe ultimele șapte zile la un milion de locuitori, în România, este de peste 50 de ori mai mare decât în Danemarca, țară cu o acoperire vaccinală de peste 80%, și de aproape 68 de ori mai mare decât în Portugalia, care are o rată de vaccinare de peste 90%”.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.