duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Schwartz: „Teatrul Vechi din Arad şi-a găsit salvarea”

  de Special Arad | 29 ianuarie 2023, 6:37 PM | Știri Arad

  0

  „După o lungă perioadă de tatonări, grupul de ONG-uri care şi-a propus găsirea de soluţii fezabile pentru salvarea monumentului istoric Teatrul Vechi din Arad a reuşit să încheie, cu succes, negocierile pentru obţinerea acestui deziderat. Negocierile au fost purtate de către reprezentanţi ai ONG-urilor arădene implicate cu proprietarii de drept ai Teatrului Vechi”, anunță scriitorul Gheorghe Schwartz într-un comunicat, pe care-l redăm în continuare, în rândurile de mai jos.

  Se urmărește o colaborare transfrontalieră în vederea accesării fondurilor disponibile prin diferite programe, în vederea restaurării monumentului istoric.

  „Putem aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că părţile interesate în redarea monumentului istoric vieţii culturale arădene, naţionale şi internaţionale, caută, în termenul cel mai scurt, modalitatea juridică prin care se va colabora, avându-se în vedere implicarea unor entităţi juridice din două ţări, România şi Ungaria. Sunt luate în considerare mai multe variante de colaborare, în baza legislaţiei din cele două ţări membre ale Uniunii Europene. De asemenea, părţile vor lansa oferte de colaborare către autorităţile publice, locale şi naţionale, din cele două ţări, pentru ca obiectivul salvării Teatrului Vechi să poată beneficia de întreaga paletă de soluţii, juridice, administrative şi financiare.

  Grupul de ONG-uri arădene, dimpreună cu partenerii din Ungaria, intenţionează să atragă fonduri europene destinate renovării, restaurării şi reconversiei monumentelor istorice, precum şi a celor destinate creării de evenimente culturale de anvergură europeană. Oricum, proiectul pentru salvarea Teatrului Vechi din Arad se doreşte a fi un model de bună practică şi colaborare, într-un interes comun pentru susţinerea şi dezvoltarea culturii europene.

  În funcţie de noutăţile care vor apărea în derularea demersului pentru salvarea Teatrului Vechi, grupul de ONG-uri va comunica orice informaţie de interes public. Deocamdată, ne bucurăm să furnizăm această veste bună pentru iubitorii de cultură şi de istorie culturală”, transmite scriitorul Gheorghe Schwartz.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.