sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gheorghe Falcă: „Reducerea CAS crește salariile, nu reduce pensiile!” (P)

  de - | 22 februarie 2023, 6:42 PM | Comunicate contra cost

  1

  Scăderea impozitelor pe muncă prin reducerea CAS conduce la creșterea salariilor atât în mediul privat cât și la stat și la crearea de noi locuri de muncă, nu afectează cu nimic pensiile, consideră președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

  „PNL este angajat în apărarea nivelului de trai al pensionarilor prin fapte, nu prin vorbe. Din 2019 până acum, punctul de pensie a crescut cu 41%. Faptul că unii politicieni încearcă să îi sperie și să îi mintă pe pensionari, spunându-le că scăderea CAS înseamnă scăderea pensiilor, este indecent. Pensiile se calculează în funcție de salariul brut și ele nu pot fi scăzute prin decizie politică. Noi, cei din PNL, știm cum funcționează economia: scăderea impozitelor împreună cu investițiile foarte mari preconizate pentru următorii ani trebuie să ducă la creșterea numărului locurilor de muncă, prin care putem compensa reducerea CAS. Așteptăm din partea partenerilor noștri de guvernare de la PSD, care au responsabilitatea de a conduce ministerul finanțelor, măsuri pentru creșterea gradului de colectare a impozitelor de exemplu, nu declarații prin care îi mint și îi neliniștesc pe pensionari”, a declarat președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă.

  Partidul Naționale Liberal a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creștere a salariului mediu cu 317 lei și că măsura ar avea impact pozitiv și asupra unei părți dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuția la sănătate.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu dobitocule, voi reduceti pensiile, crescandu-le nemeritat pe cele mici si stopandu-le pe cele pana in 4000 lei…..dar tu nu intelegi nimic, acum iti simti sfarsitul politic aproape si ai dori cel putin ministru! Dar .poporul va va da un scuipat (dupa cum meritati) si nu o sa mai voteze nici PNL, nici PSD! Poate te angajeaza socru-tau…..portar la Camera de Comert!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.