duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Gheorghe Falcă: „Alianța Vestului a pus proiectele regionale în mișcare”

  de - | 21 decembrie 2021, 5:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a deschis conferința de presă organizată la sediul partidului cu un mesaj de recunoștință pentru eroii arădeni ai Revoluției din 1989. Apoi, acesta a prezentat dintr-o perspectivă interesantă proiectele regionale de care beneficiază și Aradul, proiectele care au pus în mișcare Alianța Vestului. Gheorghe Falcă a prezentat o analiză din care reiese că au demarat mai mult de jumătate dintre obiectivele propuse de administrațiile din Arad, Timiș, Bihor și Cluj. În ceea ce privește îmbunătățirea mobilității, din 10 direcții stabilite 6 se află în diferite etape de realizare. La Autostrada Transilvania se lucrează, Via Carpathia se realizează prin drumul expres Arad – Oradea, pentru Timișoara – Belgrad se realizează studiu de fezabilitate a unui drum expres în regim de autostradă. Pentru trenuri de mare viteză este nevoie de infrastructură, apreciază liderul PNL Arad, care se realizează din fonduri europene. Pentru calea ferată Arad – Timișoara vom avea anul viitor constructor, investiția de 800 de milioane de euro prevede pod peste Mureș și pasaj peste calea ferată spre Vladimirescu.  Europarlamentarul Falcă a vorbit despre succesul introducerii căii ferate Arad – Bihor în TNT, cu deschidere pentru accesarea fondurilor europene pentru reabilitare. Obiectivul este acela de a avea un tren metropolitan pe relația Timișoara – Arad – Oradea – Cluj.

  Gheorghe Falcă așteaptă de la anul 2022 finalizarea proiectelor începute în mandatul de primar și pornirea unor proiecte noi, inclusiv cu finanțare prin PNRR și POR.

  „Prin construcția a două parcuri, două cartiere își schimbă radical fața. Regenerarea urbană a fost un proiect de succes, acum vom avea două parcuri noi, pe strada Mărului și în Micălaca, investiții de peste 8 milioane de euro. Aștept mutarea Pieței Catedralei și transformarea spațiului într-o zonă atractivă”, a declarat președintele PNL Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.