George Țucudean a refuzat pe Dinamo! Retragerea atacantului arădean pare tot mai aproape

  de Lucian Dănilă | 31 august 2020, 7:42 AM | Sport

  0

  În vremea în care era selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra avea o preferință pentru arădeanul George Țucudean. În acea perioadă, George era golgeterul lui CFR Cluj, traversa o formă excelentă și devenea de două ori consecutiv campion cu gruparea din Gruia.

  Țucudean nu i-a înșelat așteptările lui Contra și a reușit câteva goluri importante pentru echipa națională în meciurile cu Israel, cu Muntenegru sau cu Danemarca. Revenit în fotbalul românesc după ce a părăsit banca echipei naționale, Contra este din nou, după trei ani, antrenorul echipei Dinamo București. Odată instalat, Contra și noii conducători spanioli doresc o campanie de achiziții care să asigure calificarea echipei în play-off.

  Cap de listă a fost chiar George Țucudean, dar atacantul arădean a declinat oferta lui Contra! „Au fost discuții cu George Țucudean. În principiu, a fost entuziasmat de acest proiect, dar a avut problemele pe care le-a avut în ultimul an de zile și mi-a cerut două-trei zile timp de gândire. A vrut să vadă dacă se vede în stare să fie bine din punct de vedere fizic și mental. În final, ne-a răspuns că nu poate veni, pentru că nu ne poate ajuta la reconstrucția lui Dinamo”, a declarat Cosmin Contra.

  Țucudean a mai evoluat pentru Dinamo în perioada 2010-2014, plecând apoi la Standard Liege.

  Declarația lui Contra întărește ideea că George este tot mai aproape de retragerea definitivă din fotbal, după ce anul trecut a spus pas carierei de sportiv vreme de cinci luni din cauza problemelor la inimă.

  În urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat celor de la ProSport, Țucudean declara următoarele: „Nu știu dacă mai vreau să joc. Am o oarecare reținere și frâna de mână trasă. Doctorii spun că pot continua să joc fără probleme, dar eu mă între ce rost mai are să continui? În situația mea nu știu dacă merită să mai joc. Oricum, în trei-patru ani tot acolo ajung, la retragere. Nu e o problemă la genunchi, e o problemă la motor… M-am speriat rău, aveam momente în care stăteam închis în casă și mă gândeam că mor. Familia m-a ajutat mult, am fost și la psiholog unde mai mult am vorbit eu, nu mi-e rușine să spun.

  Familia mă sprijină și acum să reiau activitatea, iar bunicul mă cheamă lângă el să mă învețe lucruri legate de afaceri. Sincer, sunt mulțumit cu cât am realizat. Acum sunt eu, fotbalistul George Țucudean, nu mai sunt copilul fostului fotbalist Marius Țucudean…”

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.