„Doar Dinamo București” sau „Doar UTA”? Duelul unor cluburi care caută gloria de odinioară

  de Lucian Dănilă | 28 septembrie 2020, 5:54 PM | Sport

  0

  Dinamo și UTA sunt două echipe ale căror suporteri văd „DOAR” echipele lor. „Doar Dinamo București”, acel mesaj celebru care a ajuns să fie afișat la meciul din play-off-ul UEFA Champions League dintre Steaua și Manchester City a ajuns un brand, o asociație a suporterilor dinamoviști. „DOAR UTA” se poate vedea pe autocarul grupării arădene și mesajul „Pentru noi DOAR UTA contează!” se aude la fiecare meci cu suporteri.

  Partida dintre Dinamo și UTA este de fapt un duel al echipelor care caută gloria de odinioară. Cluburi înființate după 1945, UTA și Dinamo au cucerit foarte multe titluri de campioane. UTA a fost campioana României de șase ori, dar ultimul titlu a fost cucerit exact acum 50 de ani. Dinamo a cucerit de trei ori mai multe titluri, 18, dar ultimul datează de 13 ani. În ultimii 40 de ani, UTA s-a perindat mai mult prin liga secundă, ajungând chiar la Liga 4 în urmă cu șapte sezoane. Dinamo nu a retrogradat niciodată, dar era foarte aproape la finele sezonului recent încheiat.

  Acum ambele echipe par a merge pe drumul bun. UTA a revenit pe prima scenă după 12 ani de absență și are un proiect nou, pe un stadion nou. Dinamo a fost preluată de un grup spaniol și după doi ani în care nu a ajuns în play-off, la echipă a fost readus antrenorul Cosmin Contra și câțiva jucători care au evoluat în La liga cum sunt Borja Valle, Camara, Gonzalez sau Lopez Blanco, dar și fostul internațional polonez Gol.

  Gyuszi Balint speră să fi citit bine jocul echipei lui Contra și vrea să dea lovitura în Ștefan cel Mare. UTA vine după o înfrângere pe teren propriu cu Poli Iași, iar Dinamo după o victorie cu 3-1 la Mediaș. Balint nu crede că va fi neapărat un duel al antrenorilor:

  „Fotbalul nu se rezumă la duelul antrenorilor. Într-adevăr, sunt niște aspecte destul de importante în pregătirea unui meci, dar în momentul în care arbitrul fluieră startul jocului cred că aportul antrenorilor se diminuează destul de mult.

  Adică e foarte important ceea ce fac jucătorii în timpul meciului, decizia este la ei. Este foarte evident, Cosmin Contra este un antrenor experimentat, care a fost inclusiv selecționer, a avut și rezultate a antrenat și în străinătate la un nivel foarte înalt. Dar, asta nu este neapărat o sperietoare pentru mine sau pentru noi. Îl respectăm, eu chiar am o relație de amiciție cu Cosmin. Îi respectăm pe cei de la Dinamo, dar încercăm să ne prezentăm la cel mai bun nivel al nostru, în așa fel încât să dăm o replică pe măsură și să obținem un rezultat bun”.

  Echipe probabile:

  Dinamo: Mejias Osorio – Gonzalez, Puljic, Grigore, Lopez Blanco – Sorescu, Gol, Răuță, Camara – Borcea (Borja Valle), Nemec

  UTA Arad: Iacob – Pleașcă, Erico da Silva, Benga, Simos Roumpullaku –Albu, Neluț Roșu – Tescan (Denis Rusu), Hora, Miculescu (Ursu) – Buhăcianu

  Arbitru: Sebastian Colțescu

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.