George Lucas își face muzeu de 1 miliard de dolari

  de - | 11 ianuarie 2017, 3:42 PM | Internaţional

  1

  Creatorul seriei galactice „Star Wars”, George Lucas, a înclinat în favoarea orașului Los Angeles, mai degrabă decât San Francisco, pentru a deschide viitorul său muzeu, un proiect titanic în valoare de un miliard de dolari, potrivit site-ului de internet al muzeului, citat miercuri de Agerpres.

  Nu va fi un muzeu exclusiv „Star Wars”.

  Se va numi „Lucas Museum of Narrative Arts” și va fi situat în parcul Expozițiilor din Los Angeles și va găzdui colecția de artă și obiecte utilizate la turnările filmelor sale, inclusiv cele provenite din saga „Star Wars”.

  George Lucas va finanța aproape în totalitate muzeul, care va fi construit pe o suprafață de 3 hectare și a cărui ahitectură va evoca o uriașă navă spațială.

  Los Angeles a fost ales astfel, în detrimentul lui  San Francisco, care a propus ca muzeul să aibă drept locație Treasure Island din golful orașului. La San Francisco se află instalațiile care găzduiesc compania Lucasfilm pe care George Lucas le-a vândut companiei Disney alături de celebrul Skywalker Ranch.

  Autoritățile din Los Angeles împreună cu primarul orașului, Eric Garcetti, și-au exprimat satisfacția față de acest anunț, subliniind că muzeul va genera mii de locuri de muncă și va atrage nenumărați turiști, curioși să vadă masca originală a lui Darth Vader alături de picturile lui Norman Rockwell, Edgar Degas sau Pierre-Auguste Renoir.

  Peter Cushing, George Lucas și Carrie Fisher pe platoul de filmare

  Peter Cushing, George Lucas și Carrie Fisher pe platoul de filmare. Sursa: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm

  Potrivit lui Eric Garcetti, muzeul își va deschide porțile cel mai probabil în data de

  4 mai 2020

  – o dată emblematică pentru fanii francizei Războiul Stelelor, care provine dintr-un joc de cuvinte. „May the 4th be with you” (4 Mai să fie cu tine) a devenit oficial sloganul zilei oficiale Star Wars, deoarece seamănă cu citatul arhicunoscut „May the Force be with you”.

  Așa arată planurile pentru clădirea viitorului muzeu:

  Sursa foto: Lucas Museum of Narrative Art / Los Angeles Times

  Sursa foto: Lucas Museum of Narrative Art
  la-1477542843-snap-photola-1477543109-snap-photola-1477543194-snap-photo

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu este interesantă valoarea clădirii.

   Doar pentru a vedea pe viu o asemenea clădire … și merită să faci drumul de 12×2 ore în cur pe scaunul de avion.

   În Lumea Normală se construiesc ”Clădiri”.

   La Arad primarul Constructor, de l-ați pus în scaun din nou anul trecut, ASFALTEAZĂ ȘI RENOVEAZĂ DE SUTE DE MILIOANE DE EURO. Dar al naibii…de parcă le fac din turtă dulce, că nu țin decât un sezon.

   Îs de Unică Folosință!?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.