sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gazonul de pe arena „Francisc Neuman” arată jalnic înainte de meciul UTA – Sepsi

  de Lucian Dănilă | 1 decembrie 2022, 11:58 AM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Nici măcar nu mai este o știre. Gazonul de pe arena „Francisc Neuman” arată jalnic cu o zi înainte de meciul dintre UTA și Sepsi.

  UTA a fost ferită de probleme legate de starea gazonului în actuala ediție de campionat, dar asta nu pentru că s-ar fi lucrat la el și s-ar fi rezolvat problemele întâlnite încă de la inaugurarea arenei, ci pur și simplu pentru că vremea a fost una prielnică.

  Ploile din ultima perioadă, apoi meciurile disputate de echipa națională Under 20 a României contra selecționatelor similare ale Italiei și Poloniei, au dus la ceea ce putem vedea în aceste fotografii.

  Personalul de la Recons încearcă să mai repare ce poate repara, dar singura soluție este evidentă: înlocuirea gazonului. Acest lucru nu se va putea întâmpla decât în vară, atunci când campionatul va fi întrerupt, iar lucrările au nevoie de o perioadă de minim 3-4 luni.

  teren 2

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, întâmpină atât probleme de lot cât și de infrastructură înaintea partidei cu Sepsi.

  „Am două variante: să stau să-mi plâng de milă, sau să caut soluții. Am ales să mă concentrez pe cea de a doua, să încerc să găsesc soluții în contextul dat. Nu este o situație roz, nu ne putem culca pe o ureche, ba, din contră, dar nu o să las să pătrundă niciun moment îngrijorarea în rândul nostru”, spune Balint.

  Otele, fotbalistul echipei UTA, spune că nici el nu își face probleme din cauza gazonului: „Gazonul nu arată foarte bine, dar nouă, jucătorilor, nu ne pasă de asta. Vom ieși pe teren pentru a câștiga, nu pentru a ne crea scuze legate de gazon. Sunt 22 de jucători pe teren și vom încerca să câștigăm meciul. Dacă noi întâmpinăm dificultăți, le vor întâmpina și ei, nu există scuze. Vom încerca să câștigăm meciul indiferent de starea gazonului”, spune Philip Otele.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Anul viitor dacă se demarează lucrările la gazon în pauza de vară 4-5 etape UTA nu va juca la Arad iar cea mai convenabilă locație care poate fi provizoriu omologată ar fi stadionul din Lipova care nu e mult diferit ca și condiții de stadionul de la Buftea unde sau mai jucat meciuri de Liga 1.
   Dar pt asta trebuie luat acordul Federației și făcute anumite modificări la Lipova pt a se putea disputa meciurile acolo.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.