sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Game Over pentru Văcean! Falcă își spală imaginea… iar managerul Filarmonicii e o pată urâtă de tot

  de Tomck@t | 26 august 2015, 1:30 PM | Administraţie

  1

  Alin Văcean zboară din vârful Filarmonicii de Stat Arad! Nu, să ne liniștim, nu se sinucide! Doar că visul Sindicatului Filarmonicii devine realitate: managerul va fi înlocuit, pentru că a „pătat” destul de mult timp imaginea primarului Gheorghe Falcă, care – se știe – se pregătește (deja) pentru campania electorală.

  Tărăboiul anti-Văcean pornit de angajații Filarmonicii a început în toamna anului trecut, în noiembrie, atunci când au început să amenințe oficial cu proteste și greve, ca apoi să continue și mai dur, chiar făcând proteste și greve generale pe la sfârșitul anului, însă managerul Văcean nu s-a lăsat și a amenințat și el, la rândul lui, că îi va da afară pe toți angajații rebeli, urmând să-i desfacă contractul liderului sindical Migai Dogaru, la începutul acestui an, în ianuarie. În tot acest timp, Falcă râdea sub mustața încă necrescută, sugerându-i amicului pianist să strângă lațul în jurul corului simfonic: să lucreze și sâmbătă și duminica… și să fie disciplinați printr-un „studiu individual în grup”. Scandalul părea că nu va ajunge la un sfârșit, pentru că Falcă nu părea sensibilizat de rebeliunea simfonică… și dacă Falcă nu a fost sensibilizat, însemna că Văcean putea să se joace-n continuare de-a șefu’ suprem peste Filarmonică. În mod foarte șmecher, Falcă l-a aruncat, în schimb, la interval pe Luptătorul lui Cultural, acest exponent al Societății Vii [„prietenii” știu de ce! ;)], fostul consilier local municipal Cătălin Lazurcă, care i-a dat lui Alin Văcean o notă sub cea de trecere – nota 7.00, în luna mai, la ultima evaluare a activității managerului. A urmat contestația, după care vacanța… și părea că apele de la Pădurice se liniștesc în ritm de „My Fair Lady”, Văcean ieșind cu basma curată, mai ales după ce Lazurcă și-a dat demisia din CLM.

  Dar acum… GAME OVER!

  Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului local municipal Arad există un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de management încheiat cu Alin Corneliu Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad. Motivul? Acea notă proastă dată de Lazurcă, care a rămas valabilă și e o oportunitate irefutabilă de a spăla imaginea primarului, acum când s-a pus serios „pe treabă”, adică să se afle în treabă. Urmează aprobarea sau respingerea hotărârii, dar e deja aproape sigur că se va numi un manager interimar până la asigurarea prin concurs a managementului instituţiei.

  Ce zice Văcean? Nu zice nimic, e în concediu și nu răspunde la telefon.

  În treacăt… vă reamintim că noua stagiune a Filarmonicii, din toamnă, va debuta în Casa Armatei, Palatul Cultural fiind în construcții, în plină renovare.

  UPDATE – Alin Văcean a răspuns, în sfârșit, la telefon, după publicarea articolului de față. Acesta spune că hotărârea privind „înlăturarea” lui e o făcătură politică, ceea ce, din punctul lui de vedere, nu este corect, deoarece și-a câștigat postul prin concurs, nefiind numit politic. Drept urmare, va da în judecată Consiliul Local Municipal și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, atacând în instanță hotărârea CLM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.