duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Game over” pentru Internet Explorer. „Bătrânul” browser nu va mai avea suport tehnic în Windows 10

  de Special Arad | 20 mai 2021, 1:39 PM | IT

  0

  (foto: planningcenter.com)

  Gigantul american Microsoft a anunţat că în curând se va bate ultimul cui în sicriul browserului Internet Explorer. Suportul tehnic pentru vechiul şi mereu problematicul browser din cadrul sistemului său de operare va înceta la jumătatea anului viitor, scrie CNET

  15 iunie 2022 este data limită până la care browser-ul, care cândva domina piaţa, va mai primi suport în Windows 10 din partea Microsoft.

  În ultimii ani, compania a tot eliminat bucăţi ale browser-ului care există de mai bine de un sfert de secol. Acum, s-a ajuns la ultima bucată, numită Internet Explorer 11.

  Internet Explorer trebuia să dispară de mult, mai ales că Microsoft are acum un nou browser, Edge. Compania americană a trebuit, însă, să găsească un compromis între siguranţa sistemului de operare şi nevoile companiilor, scrie Go4it.

  Nu o să dispară complet din 15 iunie 2022

  Pe de o parte, prezenţa lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorilor. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicaţii nu pot funcţiona fără motorul de Internet Explorer.

  Aşa se face că şi după 15 iunie 2022 va exista o excepţie.

  Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuţie este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanţă magnetică din spitale.

  Utilizatorii sunt însă încurajaţi de către Microsoft să treacă la Edge sau la alt browser modern.

  Edge, noul browser Microsoft, include un mod de compatibilitate cu aplicaţiile şi site-urile create pentru Internet Explorer, despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puţin până în 2029.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.