Gala Elitelor Arădene revine cu cea de-a doua ediție

  de Raluca Medeleanu | 9 March 2023, 1:13 PM | Monden | Știri Arad

  0

  Ediția din 2022 a galei

  Gala Elitelor Arădene ajunge la cea de-a doua ediție. Evenimentul va avea loc la Palatul Cultural, în 18 martie, de la ora 19:00.
  Ca în anii anteriori, organizatorii doresc să aducă în atenția publicului arădenii care au realizări notabile în diferite domenii de activitate, care contribuie la promovarea imaginii Aradului.

  Gala Elitelor Arădene, prezentată drept „cel mai important eveniment de recunoaștere a valorilor locale”, este organizată de Consiliul pentru Elitele arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa a 7 asociații arădene. Asociațiile sunt: Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, și Casa cu Lacăt.

  Partenerii evenimentul sunt Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Filarmonica Arad și Centrul Cultural Județean Arad, bucurându-se de sprijinul mediului academic și cel de afaceri.

  Și de această dată, premiile vor fi acordate pe categorii, fiecare premiu fiind în valoare de 5.000 de lei. Pentru selecție, a fost întocmit câte un juriu, fie din partea Universității „Aurel Vlaicu”, fie din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Reprezentanții celor două universități arădene au declarat că personalitățile care vor fi premiate încă sunt dezbătute în comisiile de jurizare, din care fac parte și academicieni.

  Categoriile de premiere la Gala Elitelor Arădene 2023 sunt după cum urmează:

  Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;
  Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;
  Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;
  Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;
  Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație;
  Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului;
  Premiul Special GEA – pentru elitele viitorului.

  Cine a fost premiat la Gala Elitelor Arădene în 2022

  Anul trecut personalitățile premiate au fost: Ștefan Walter Hell (laureat al premiului Nobel, pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente cu super-rezoluție) prof. univ. dr. Anca Hermenean (pentru activitatea în cercetare / biologie), prof. univ. dr. Marius Grec (științe umaniste), prof. univ. dr. Gheorghe Constantin Păcurariu (economie), diplomatul Radu Homescu (desemnat drept „senatorul culturii”), Flavius Domide (sport / pentru promovarea imaginii Aradului), echipa de robotică „Delta Force” (pentru tânăra generație).

  •  Citește și: Cei care sunt considerați elitele Aradului au fost premiați într-o gală high class (Galerie foto) • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.