„Furia albă”, astăzi, la Clubul de film pentru liceeni, în sala mică a Cinematografului Arta

  de Special Arad | 17 aprilie 2019, 12:30 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: koulukino.fi)

  Clubul de film documentar dedicat liceenilor, realizat în parteneriat cu „One World Romania la Școală”, continuă astăzi cu filmul finlandez „White Rage” (titlu original: „Valkoinen raivo”, regia: Arto Halonen).

  Proiecția va avea loc în această seară (17 aprilie), de la ora 19, în sala mică (etaj) a Cinematografului Arta și va fi urmată de o discuție pe baza documentarului alături de doamna psiholog Lavinia Gana.

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  Bazat pe un subiect actual, filmul își propune să evidențieze problema bullying-ului din școli și licee, dar mai ales urmările create de acest fenomen, atât în rândul agresorilor, cât și în rândul victimelor.

  Sinopsis:
  Ce se petrece în mintea unui tânăr care plănuiește o ucidere în masă? Lauri, un puști care, după moartea tatălui lui, a devenit ținta agresiunilor în școală, se izolează în furie și plănuiește răzbunări. Ca adult, Lauri a devenit expert în agresivitatea umană și în violența în masă și reflectează asupra propriei traiectorii și a modului în care agresiunea își face loc în societate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.