luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Frăția scuturilor în teatrul de război Șiria! O sută de agenți de pază asigură liniștea la Derby-ul Vestului, UTA – ASU Poli (Foto)

  de Lucian Dănilă | 23 aprilie 2018, 12:41 PM | Sport

  1

  Șiria, o localitate pitorească din Arad cunoscută țării și nu numai prin Cetatea Șiriei, prin Ioan Slavici sau prin… releul de televiziune, a devenit în ultimul an cunoscută României drept casa echipei UTA Arad. Exilată în comuna arădeană din cauza incompetenței autorităților locale arădene care nu sunt în stare să pună o arenă la dispoziția clubului după ce a demolat trei stadioane, UTA este nevoită să joace meciurile la 22 de kilometri depărtare de casă. Astfel, mâine, Șiria va deveni teatrul de război al Derby-ului Vestului.

  Este pentru prima dată în istorie când derby-ul UTA – ASU Poli se dispută într-o comună, una altfel pitorească și a căror oficialități s-a străduit să nu lipsească niciodată nimic pentru gruparea roș-albă. Întotdeauna un astfel de meci a ridicat probleme. Dincolo de încrâncenarea din teren, de valoarea sau nonvaloarea celor două echipe, de nivelul la care s-a jucat, un interes maxim a trezit războiul suporterilor. Da, nu cred că este forțat când folosim termenul „război”, dovada fiind chiar istoricul acestor meciuri, bătăile dintre fani de la Timișoara, de la Arad, sau chiar la partida din toamnă de pe arena „Dan Păltinișanu” din orașul de pe Bega.

  În urmă cu un an și jumătate, la partida UTA – ASU Poli, scor 1-1, de pe arena Motorul, un număr de 70 de fani timișoreni au intrat pe stadion, în majoritatea lor femei și copii, iar alți 400 care au venit de la Timișoara, puși pe scandal după ce au defilat cu steagurile prin tot Aradului, de la Gara Mare în Aradul Nou, unii făcându-și necesitățile în fața Primăriei, au fost blocați pe strada Constituției de grupuri masive de jandarmi.

  Tocmai pentru a se evita astfel de bătălii pe noul teatru de război de la Șiria, firmele de pază Elite Bodyguard și Dey și-au dat mâna astfel încât, împreună, să asigure prezența a mai mulți agenți de pază în caz că spiritele se vor încinge. „Vom fi prezenți cu peste o sută de agenți pentru a fi siguri că nu vor avea loc incidente. La acest eveniment vom fi ajutați și de cei de la Dey”, spun reprezentanții Elite Bodyguard, firma care asigură paza la jocurile echipei UTA.

  Partida dintre UTA și ASU Poli va începe mâine, marți 24 aprilie, la ora 17 și va fi transmisă de Digisport 1.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.