duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Franţa are trenuri prea mari pentru a încăpea în staţii

  de Special Arad | 21 mai 2014, 4:45 PM | Internaţional

  0

  Compania franceză de transport feroviar, SNCF (Société nationale des chemins de fer français), a descoperit recent că 2000 de garnituri de tren noi, pentru care a plătit 15 miliarde de euro, sunt prea late pentru multe dintre peroanele regionale ale reţelei de cale ferată. Reprezentanţii companiei lucrează acum la modificarea staţiilorm scrie Yahoo! News.

  Potrivit bbc.com, această gafă a costat până acum operatorul căilor ferate 50 de milioane euro şi este posbil ca bugetul necesar reconfigurărilor să crească. Lucrările realizate vor permite trecerea prin staţii a noilor trenuri, însă oficialii francezi au declarat că mai sunt încă 1000 de peroane de ajustat.

  Eroarea ar fi fost cauzată, spun reprezentanţii SNCF, de compania însărcinată cu administrarea reţelei de căi ferate, RFF (Réseau Ferré de France), care a oferit dimensiuni greşite companiei de transport. Angajaţii RFF ar fi măsurat peroane construite acum mai puţin de 30 de ani, fără să îşi dea seama că mare parte dintre staţiile regionale ale Franţei au fost construite acum mai bine de 50 de ani, când trenurile erau mai înguste.

  Ministrul francez al Transporturilor, Frederic Cuvillier, dă vina pe „sistemul absurd” după care funcţionează transportul pe calea ferată. „Asta se întâmplă când separi administratorul căilor ferate de compania de transport”, a declarat oficialul.

  Un incident similar, însă la o scară mult mai mică, a avut loc recent şi în ţara noastră. Compania Metrorex, responsabilă cu asigurarea transportului pe liniile de metrou din Capitală a anunţat că mai multe garnituri noi de tren, comandate în Spania, nu pot intra în funcţiune întrucât sunt prea late pentru peroanele staţiilor noastre. Cele 16 garnituri noi au costat aproape 100 de milioane de euro, iar compania a început ajustarea peroanelor din cele 14 staţii de pe Magistrala 2, pe care vor circula noile trenuri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.