FotoClubPro Arad la DacFest

  de Special Arad | 2 august 2017, 11:42 AM | Foto

  0
  5

  FotoClubPro Arad a participat, sâmbătă şi duminică, în 29 şi 30 iulie, pe platoul de la Măgura Uroiului la DacFest, unul dintre cele mai mari şi mai importante festivaluri de reconstituire istorică antică.

  Celor aproape o sută de membrii ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna li s-au alăturat Asociaţia Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia, Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova, Asociaţia Historia Renescita-Grupul Geto-Dacii Sudcarpatici, dar şi Legio I Italica din Bulgaria.

  „Nu e doar o manifestare la care lumea se distrează, e o adevărată lecţie de istorie antică, aşa a şi fost conceput încă de la început. Este un mijloc excelent de a transmite informaţii istorice, unele chiar tehnice şi seci pe alocuri, publicului spectator. Avem partea de ateliere demonstrative, unde aplicăm tehnologie şi metode ca acum 1900 de ani şi facem diverse obiecte simililare celor de atunci – arme, ceramică, ţesături, etc. Avem şi ateliere interactive, unde mai ales copiii pot să stea să înveţe diverse lucruri. Ideea este să facem un eveniment educativ, de unde lumea să plece cu ceva util acasă, fiindcă publicul român este bombardat zilnic cu tot felul de invenţii şi minciuni despre daci şi romani. Măgura Uroiului şi tăpşanul de la poalele ei, acolo unde are loc festivalul, este cel mai bun loc din România pentru o astfel de manifestare. Locul este încărcat de istorie, sunt vestigii arheologice pe Măgură şi în jurul ei, acolo au fost filmate porţiuni din filmul Burebista”, spune Andrei Pogăciaş, vicepreşedintele Asociaţiei Terra Dacica Aeterna.

  „Am avut parte de pasiune, tradiție și concursuri, cum ar fi ștafeta pâinii și concursul gastronomic. Am servit mâncăruri tradiționale dacice și am avut șansa să cunoaștem și fotografia oameni minunați, care pun mai presus de toate pasiunea de a fi… dac!”, spune Nelu Scripciuc, președintele Foto Club Pro Arad.

  Foto: Flavian Savescu

  1 2 3 4 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.