miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziție-eveniment în amintirea lui Francisc Kelen EFIAP, unul dintre pionierii fotografiei de presă în Arad | Foto

  de Special Arad | 17 octombrie 2018, 2:40 PM | Cultură

  0

  Un număr mare de arădeni și-au adus omagiul artistului fotograf Francisc Kelen EFIAP într-o expoziție-eveniment organizată la Sala Clio de Consiliul Județean Arad și Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu FotoClubPro Arad. Francisc Kelen EFIAP a fost unul dintre pionierii fotografiei de presă în Arad, premiat la cele mai importante concursuri internaționale, președinte de onoare al FotoClubPro Arad și membru onorific al grupului de fotografie din Salzburg, Austria. A organizat de-a lungul anilor zeci de saloane internaționale de fotografie în Arad, incluzând orașul în circuitul internațional al artelor vizuale. Expoziția omagială a reunit istorici locali, pasionați de fotografie, oameni care au fost alături de Francisc Kelen până în ultimele clipe de viață.

  „Am considerat că organizarea acestui eveniment este un gest firesc pentru a ne manifesta și în acest fel aprecierea față de o personalitate a fotografiei arădene care prin tot ceea ce a făcut a pus în valoare frumusețea județului nostru, diversitatea oamenilor, a promovat prin imagini viața în Arad și locurile frumoase pe care le-a vizitat. Ne-am dorit să arătăm că respectul nostru față de această personalitate a Aradului, de la care am avut cu toții de învățat și profesional, dar și pe planul sentimentelor bune față de județul în care trăim, a rămas neschimbat”, a declarat Nelu Scripciuc EAAFR, AFIAP, Hon MPC, Hon FICS, Hon SWAN, Hon FMPA, președintele FotoClubPro Arad.

  În cadrul vernisajului au susținut alocuțiuni Dr. Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal Arad, iar din partea familiei Dr. Gabriel Szekely, nepotul domnului Francisc Kelen. Surpriza muzicală a fost oferită de domnișoara Anne Joldea, elevă în clasa a XII- a la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.