sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fostul primar „portocaliu” al Ghiorocului, Mircea Luca – victorie împotriva DNA! În schimb, pentru avocata Aurelia Târjoianu (Baroul Arad) s-a „lăsat” cu condamnare

  de Alin Olteanu | 2 aprilie 2018, 1:13 PM | Ghioroc | Știri Arad | Topic special

  0

  Știri Arad. În 30 aprilie 2017, urmare rechizitoriului din 28.04.2017, fostul primar al localității Ghioroc, Mircea Luca a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În același dosar, avocata Aurelia Târjoianu (Baroul Arad) era trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  Mircea Luca era acuzat de procurori că și-a luat și vreo 2500 de metri pătrați din malul lacului Ghioroc, „alături” de cei 11.000 de mp ai avocatei.

  Ei bine, la aproape un an distanță de trimiterea în judecată, magistrații Curții de Apel Timișoara (ca primă instanță în acest proces) l-au achitat pe primar (reprezentat în instanță de avocatul Cristian Crăveanu), considerând, ca urmare a probelor prezentate, că acuzațiile sunt nefondate. Astfel, în sentință se spun următoarele: „În temeiul art.396 alin.1 Cod.proc.penală raportat la art.16 lit.c Cod proc. penală, achită pe inculpatul Luca Mircea Traian pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”.

  Avocata Aurelia Târjoianu nu i-a convins pe judecători de nevinovăția ei, aceasta fiind condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

  Sentința – AICI!

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.