Fost președinte liberal, atac voalat la adresa lui Ludovic Orban pe tema corupției membrilor: „Pe vremea mea, criteriile de integritate au fost mult mai agresive”

  de Special Arad | 25 aprilie 2021, 2:02 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  1

  Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, afirmă că în perioada mandatului său la conducerea PNL criteriile de integritate ale partidului erau mai „agresive” decât cele în vigoare acum, ea afirmând, în acest context, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că în baza statutului partidului fostul ministru Costel Alexe nu poate fi schimbat din funcţie chiar dacă este subiectul unui dosar de corupţie.

  „Nu este ignorat preşedintele (Klaus Iohannis – n.red), nu a fost şi nu va fi niciodată ignorat în Partidul Naţional Liberal. (…) Vă aduceţi aminte că în mandatul meu criteriile de integritate au fost mult mai….aş putea spune chiar agresive. Pe actualul statut, Costel Alexe nu poate fi schimbat din funcţie, este opţiunea colegului Costel Alexe să facă pasul lateral. Dacă mă întrebaţi pe mine, da, a pus presiune pe PNL prin conservarea poziţiei pe care o are. Mă gândesc că la alegerile care vor veni, atunci când va fi declanşat Congresul, pentru că un congres în PNL presupune alegeri de jos în sus, se va gândi de două ori dacă mai candidează sau nu pentru şefia filialei”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, la Prima Tv.

  Ea a făcut referire şi la situaţia fostului secretar de stat din Ministerul Mediului, Gelu Puiu, demisionar după ce în spaţiul public a fost acuzat că a făcut schimbări pe criterii politice la Romsilva.

  „E păcat să nu spunem că s-a schimbat foarte mult situaţia cu politizarea instituţiilor. Şi în mandatul meu, şi al lui Blaga, şi al lui Ludovic Orban, şi al lui Florin Cîţu, deschiderea pentru genul acesta de politizare este zero. Evident că secretari de stat aduci colegi de partid, că 99% confirmă şi sunt profesionişti şi că unu la sută au genul acesta de derapaje care sunt sancţionate, sau chiar el a luat decizia în cazul de faţă, asta nu înseamnă că suntem toţi la fel sau că toţi colegii mei acceptă momente mai puţin plăcute. Măsurile s-au luat imediat”, a adăugat senatorul PNL.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.