miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fost adjunct al STS, prins în timp ce lua mită în valoare de 75 de mii de euro

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 8:12 AM | Naţional

  0

  Un fost adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale, trecut în rezervă în 2005, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție. Acesta i-a cerut unui om de afaceri 75 de mii de euro, pentru a interveni în mai multe litigii comerciale.

  Când s-a întâlnit cu denunțătorul, fostul ofițer a cerut să vadă banii, însă înainte de a-i lua, a scos din geantă o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă cu ultraviolete. Individul a verificat toate cele 310 bancnote de 100 și 500 de euro, să nu fie marcate cu cerneală invizibilă.

  După ce s-a asigurat că banii nu sunt marcați, i-a luat. Acela a fost momentul când a fost preluat de ofițerii care organizaseră flagrantul. Aceștia notaseră seriile bancnotelor în procesul verbal de flagrant, fără să le marcheze.

  Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că persoana reținută este general în rezervă și fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu.

  Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux – Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.