miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Forţele israeliene lovesc, pentru a doua oară, un adăpost ONU din Gaza unde se refugiaseră sute de civili. Cel puţin 10 morţi

  de Special Arad | 3 august 2014, 9:00 PM | Internaţional

  0

  Un atac aerian al forţelor israeliene a lovit o şcoală folosită ca adăpost pentru refugiaţi de către ONU, omorând 10 oameni şi rănind alţi 30, în această dimineaţă, când bombardamentele israeliene au fost reluate. Este a doua oară în ultima săptămână când Israelul loveşte un adăpost ONU. Forţele israeliene au început o retragere temporară din Fâşia Gaza duminică, după ce oficialii israelieni au anunţat că reţeaua de tuneluri a Hamas este aproape distrusă, însă că presiunea armată va fi menţinută, în cazul unor noi atacuri. Cu toate acestea, bombardamentele continuă în Gaza duminică, după acest anunţ oficial, potrivit Gandul.info.

  Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 30 au fost rănite, după ce forţele aeriene israeliene au bombardat o şcoală folosită de ONU drept adăpost pentru refugiaţi, în Fâşia Gaza, la Rafah. Şcoala se află într-o zonă unde au loc lupte între armata israeliană şi militanţii palestinieni, iar în şcoală se refugiaseră sute de civili palestinieni, relatează Reuters.

  Este al doilea incident de acest gen în mai puţin de o săptămână, după ce miercuri israelienii au lovit o şcoală folosită de ONU ca adăpost pentru refugiaţi, la Jabalya, iar 15 persoane au murit. Atunci, israelienii şi-au motivat gestul prin faptul că au fost atacaţi cu focuri de mortiere de lângă şcoală.

  Atacul are loc în contextul în care armata israeliană îşi reevaluează forţa de ofensivă în teritoriile palestiniene, existând relatări că tancuri şi vehicule blindate israeliene se retrag din Gaza. Israelul îşi va menţine însă presiunea militară pe Hamas, chiar şi după ce va încheia distrugerea în întregime a reţelei de tuneluri folosită de extremişti pentru a intra în Israel şi pentru a transporta armament, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu, duminică dimineaţă. Încheierea operaţiunii de distrugere a reţelei de tuneluri a Hamas ar urma să se încheie în maximum 24 de ore, au anunţat oficialii armatei israeliene.

  Tot în această dimineaţă, armata israeliană a anunţat că sublocotenentul Hadar Goldin, 23 de ani, care fusese capturat de Hamas vineri, a murit. Soldatul fusese dat dispărut în timpul unei acţiuni de distrugere a unui tunel al Hamas. Alţi doi soldaţi din compania sa au fost ucişi, după ce un atentator sinucigaş şi-a detonat vesta cu explozibil în apropierea lor. Au existat însă speculaţii, susţinute chiar de presa israeliană, că soldatul a fost ucis de fapt în timpul bombardamentelor israeliene de la Rafah, conform Al Jazeera.

  Bilanţul ofensivei israeliene care durează de aproape o lună, din 8 iulie, a ajuns la 1.762 de morţi şi 9.212 răniţi în partea palestiniană, conform oficialilor din Gaza. Printre cei morţi se numără 398 de copii şi 209 femei. De partea israeliană au murit 64 de militari şi trei civili, conform rapoartelor israeliene oficiale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.