Ford reinventează motorul! Performanțe unice pentru noul Mondeo

  de Special Arad | 5 May 2014, 11:46 PM | Auto

  0

  Ford reinventeaza motorul pentru noul Mondeo, programat pentru lansare in toamna acestui an. 

  Ford a dat tonul in trecut cu Mondeo, mai ales in Marea Britanie, acolo unde Mondeo avea un loc bine stabilit in clasa de mijloc a britanicilor in anii ’90.

  Americanii sunt gata sa readuca Mondeo in topul vanzarilor cu noul Mondeo, dar mai ales cu motorul EcoBoost de 1 litru, considerat cel mai avansat din punct de vedere tehnologic in acest moment.

  Noul motor de la Ford e atat de mic incat incape pe o foaie A4 si consuma doar 3,3 la suta de kilometri, dar scooate 138 de cai putere. Performantele de azi sunt cu 20% mai mari decat cele din anii ’90, cand Mondeo era considerata o masina extrem de economica si de rezistenta.

  Motorul EcoBoost de 1 litru in trei cilindri pe benzina va fi singurul disponibil pe toate modelele Ford in scurt timp, anunta Sunday Times. Ford nu e singura companie care se bazeaza pe motoare mici, dar e cea care a facut cele mai mari progrese. Opel vinde Adam cu motor tot de 1.0 litri, in timp ce Fiat vinde modelele Panda si 500 cu motor de 0.9 litri.

  Sursa: sport.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.