Ford reinventează motorul! Performanțe unice pentru noul Mondeo

  de Special Arad | 5 mai 2014, 11:46 PM | Auto

  0

  Ford reinventeaza motorul pentru noul Mondeo, programat pentru lansare in toamna acestui an. 

  Ford a dat tonul in trecut cu Mondeo, mai ales in Marea Britanie, acolo unde Mondeo avea un loc bine stabilit in clasa de mijloc a britanicilor in anii ’90.

  Americanii sunt gata sa readuca Mondeo in topul vanzarilor cu noul Mondeo, dar mai ales cu motorul EcoBoost de 1 litru, considerat cel mai avansat din punct de vedere tehnologic in acest moment.

  Noul motor de la Ford e atat de mic incat incape pe o foaie A4 si consuma doar 3,3 la suta de kilometri, dar scooate 138 de cai putere. Performantele de azi sunt cu 20% mai mari decat cele din anii ’90, cand Mondeo era considerata o masina extrem de economica si de rezistenta.

  Motorul EcoBoost de 1 litru in trei cilindri pe benzina va fi singurul disponibil pe toate modelele Ford in scurt timp, anunta Sunday Times. Ford nu e singura companie care se bazeaza pe motoare mici, dar e cea care a facut cele mai mari progrese. Opel vinde Adam cu motor tot de 1.0 litri, in timp ce Fiat vinde modelele Panda si 500 cu motor de 0.9 litri.

  Sursa: sport.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.