Florin Mureșan a reușit să facă primii pași, dar lupta abia acum începe: Se organizează o strângere de fonduri la Port Arthur

  de Andreea Daniela B. | 15 septembrie 2020, 12:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Florin Mureșan este un polițist angajat în cadrul penitenciarului din Arad. În cursul acestei veri, mai exact la finalul lunii iulie, acesta s-a accidentat în timp ce se afla în vacață. Tânărul a sărit într-un bazin și a dat cu capul de fundul acestuia, urmările fiind foarte grave. Florin a suferit o fractură la coloană care l-a imoblizat de la brâu în jos.

  Antrenamentele au continuat, lupta nu s-a sfârșit

  El a ajuns la Târgu Mureș: „Suntem la Clinica de Medicina Hiperbara din Târgu Mureș unde am început recuperarea lui Florin, am dat de oameni specialiști, domnul doctor Bogdan Cristian Ion și le mulțumim din suflet! Îmi cer scuze că nu am apucat să vă mai scriu în ultimele zile, dar nu este ușor. Avem multe activități și suntem frânți amândoi la sfârșitul zilei! Promit că vă țin la curent dacă nu zilnic, la câteva zile cu siguranță!  Florin în continuare și cu ajutorul lui Dumnezeu este un luptător cu o energie pozitivă! Astăzi a reușit să stea în scaun după 3 săptămâni, a început să aibă mici spasme la picioare! Noi ne bucurăm de fiecare zi și suntem pozitivi cu multă forță!”, era mesajul scris de iubita acestuia în data de 15 august.

  O lună mai târziu Florin face primii pași

  Data de 24 august a fost ziua în care, după o lună de zile,  Florin s-a ridicat în picioare și a început să meargă. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unui aparat. Exoscheletul l-a ajutat să stea în picioare și să facă primii pași în ciuda faptului că acesta nu își simte membrele inferioare. Totuși, lupta nu s-a sfârșit și toată lumea are încredere în Florin și în forțele lui.

  Luna septembrie a venit cu noi progrese

  3 septembrie 2020: „Astăzi vreau să vă arăt progresul lui Florin. A mers pe exoschelet, un mic roboțel care imită pasul omului și îl ajută pe Florin să meargă deși Florin nu își simte picioarele, 10 minute fără oprire și fără să îi fie rău”.

  6 septembrie 2020: „Astăzi îl puteți vedea pe Florin cum se străduie cu toată puterea lui. Se vede dorința de a reuși, se vede că este un adevărat campion. Această bicicletă merge singură. Deși ne-am dori ca Florin să împingă pedalele la bicicletă, momentan nu reușește, dar Florin nu cedează și nu va ceda niciodată!”

  14 septembrie 2020: „În seara aceasta vreau să vedeți cum arată o seară de a lui Florin. După 4 ore de kinetoterapie, 3 ore de hiperbară și o oră de exoschelet nu știu de unde își mai adună puterile să continue să facă sport și când ajunge în cameră!”

  Strângere de fonduri la Port Arthur

  O strângere de fonduri pentru Florin va avea loc sâmbătă, 19 septembrie 2020, începând cu ora 17.00. Aceasta se va desfășura la Port Arthur și toată lumea este așteptată, iar cei care vor îl pot ajuta pe Florin în lupta lui: „Dragi prieteni, sâmbătă, 19 Septembrie, de la orele 17, vă invităm la Port Arthur să-l sprijinim pe Florin Mureșan în jurul unui ceaun de Székely Gulyás. În urma unui accident teribil și nefericit a fost diagnosticat cu fractură spinală (vertebrele C6, C7) care l-a lăsat imobilizat la pat”.

  Conturi pentru donații

  RO40BTRLEURCRT0125847001 – CONT EURO
  RO90BTRLRONCRT0125847001 – CONT RON
  RO19BTRLCHFCRT0125847001 – CONT CHF
  Titular cont: Mureșan Florin Paul
  Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22

  Sau SMS cu textul CAMPION la 8824 și donează 2 EURO (valabil în perioada 17 august 2020-17 septembrie 2020)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.