duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fiscul pregătește marea verificare a bogaților! Peste 2000 de persoane sunt sub lupă…

  de Special Arad | 23 mai 2014, 8:25 AM | Știri Arad

  0

  Fiscul va extinde la nivel național controlul persoanelor fizice cu averi/venituri mari, urmând ca în fiecare judeţ să fie făcută, în intervalul 1 iulie-30 septembrie, o listă cu câte 50 persoane, totalul celor verificați dacă și-au declarat corect veniturile urmând să se ridice la 2.000 de persoane. „În intervalul 1 iulie-30 septembrie, vor fi elaborate eșantioanele care vor intra în programul de îmbunătățire a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi/venituri mari. Compartimentele de verificări fiscale din cele 40 de județe vor trebui să formeze eșantioane de câte 50 de persoane fizice, urmând ca, de la 1 octombrie, să demareze verificările pe baza informațiilor deținute sau obținute de Fisc cu privire la averile deținute și cuantumul impozitelor plătite”, arată surse din cadrul Ministerului Finanțelor.
  Acțiunea care va începe în luna iulie nu va viza şi municipiul București, pentru care au fost deja inițiate anterior astfel de verificări, ci reprezintă o extindere la nivel teritorial a controlului.

  Potrivit surselor citate, în urma acestor verificări, Fiscul a identificat, într-o primă fază, 10 persoane din cele 30 care nu şi-au îndeplinit obligaţiile şi care vor fi supuse investigaţiilor suplimentare.

  În ultima scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a inclus un paragraf în care afirmă că este hotărât să accelereze „progresele înregistrate în cadrul iniţiativei noastre privind Persoanele Fizice cu Averi Mari”, arătând că Direcţia de Verificări Fiscale (DVF) va continua etapa iniţială a primei aplicări a tehnicilor de control bazate pe metodele indirecte.
  Normele în domeniu stabilesc că Fiscul va verifica, într-o primă etapă, persoanele cu venituri mari fără să le notifice.

  Acţiunile de control sunt iniţiate în baza deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, conform căreia persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.