Care sunt cele mai bogate 25 de familii din lume. Averea lor se ridică la 1.400 miliarde de dolari

  de - | 18 august 2019, 2:19 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Cele mai bogate 25 de familii din lume deţin controlul asupra unor active în valoare de 1.400 de miliarde de dolari, situaţie care generează critici referitoare la amplificarea inegalităţilor în sistemul capitalist, comentează agenţia Bloomberg, citată de Ziarul Financiar.

  „Cifrele sunt uimitoare: 70.000 de dolari pe minut, patru milioane de dolari pe oră, 100 de milioane de dolari pe zi. Atât de rapid a crescut averea familiei Walton, care deţine reţeaua de supermarkete Walmart, de când Bloomberg a realizat clasamentul de anul trecut al celor mai bogate familii din lume. (…) Averea familiei Walton a crescut cu 39 de miliarde de dolari, atingând nivelul de 191 de miliarde de dolari, de când a ajuns, în iunie 2018, pe primul loc în clasamentul celor mai bogate familii din lume”, notează Bloomberg, precizând că alte “dinastii americane” au performanţe asemănătoare. Spre exemplu, familia Mars, a cărei avere a crescut cu 37 de miliarde de dolari, atingând nivelul de 127 de miliarde de dolari.

  Clasamentul Bloomberg privind cele mai bogate 25 de familii din lume:

  1. Familia Walton (SUA) – compania Walmart – avere: 190,5 miliarde de dolari (conform datelor din iulie 2019);

  2. Familia Mars (SUA) – compania Mars – avere: 126,5 miliarde de dolari;

  3. Familia Koch (SUA) – compania Koch Industries – avere: 124,5 miliarde de dolari;

  4. Familia regală Al Saud (Arabia Saudită) – avere de 100 de miliarde de dolari;

  5. Familia Wertheimer (Franţa) – compania Chanel – avere de 57,6 miliarde de dolari;

  (…)

  Citește mai multe și vezi restul clasamentului cu un singur click aici: Ziarul Financiar.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.