sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A treia bancă falimentară din SUA, First Republic, a fost preluată de JP Morgan

  de - | 2 mai 2023, 11:01 AM | Business | Internaţional

  0

  (foto: Facebook / First Republic)

  La mai puțin de două luni după ce Silicon Valley Bank și Signature Bank au dat faliment, încă o bancă americană este salvată de autorități. Este vorba despre First Republic, ce ajunge sub controlul JP Morgan. Cu o valoare de peste 20 de miliarde de dolari la începutul acestui an, banca a ajuns la o valoare de doar 654 de milioane de dolari la finalul săptămânii trecute, scrie europafm.ro.

  Aceste eșecuri au venit după ce Silvergate, axată pe criptomonede, s-a lichidat voluntar, potrivit HotNews.

  Banca americană s-a confruntat cu dificultăți uriașe, iar analiștii spuneau de săptămâna trecută că prăbușirea First Republic este iminentă. Banca a raportat acum 7 zile că depozitele au scăzut cu 41 de procente în primul trimestru al anului iar acțiunile au ajuns la un minim istoric.

  Autoritățile americane au fost reticente inițial să salveze a treia bancă de la faliment, dar după ce numeroși clienți au retras depozite de peste 100 de miliarde de dolari, Fondul de garantare al depozitelor bancare și Trezoreria din Statele Unite au cerut marilor bănci să preia oficial First Republic.

  Gigantul JP Morgan va prelua toate depozitele și aproape toate activele, potrivit anunțului oficial. Autoritățile americane au salutat soluția și subliniază că sistemul bancar rămâne sănătos și rezistent.

  First Republic este a treia bancă de peste Ocean care se prăbușește după falimentul Silicon Valley – specializată în împtrumuturi pentru companii din domeniul tehnologiei și Signature Bank – specializată în operațiuni cu criptomonede.

  Sursa: EuropaFM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.