duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  O firmă din Oradea vrea să facă un bloc de 6 etaje lângă podul din Grădiște. Al cui a fost terenul

  de Raluca Medeleanu | 23 ianuarie 2024, 3:05 PM | Administraţie | Topic special

  14

  simulare din proiect

  O firmă care activează în Oradea intenționează să construiască un bloc de 6 etaje, de locuințe și servicii, chiar lângă podul din Grădiște. Terenul a aparținut anterior firmei Bodimar, pe el fiind amplasat un vechi depozit de materiale de construcții.

  Momentan, proiectul este la faza de studiu de oportunitate, documentația fiind întocmită de arhitecții de la Stacons (Arad), pentru firma orădeană Smart Mob SRL.

  Suprafața terenului în cauză este de 9195 mp, la adresa str.Ardealului nr.2.

  Menționăm că pe strada respectivă, regimul maxim de înălțime existent este de parter plus un etaj, iar pe str. Petru Rareș (perpendiculară), există blocuri de până la 4 etaje.

  Pe de altă parte, peste căile ferate, în apropiere, există și blocuri de 10 etaje.

  bloc de 6 etaje gradiste langa pod schite

  Înscriere la dezbaterea publică

  Potrivit legii, proiectul de construire aferent acestui viitor bloc de 6 etaje este la faza de consultare publică, Primăria Arad anunțând organizarea unei dezbateri publice care este programată să aibă loc în 30 ianuarie, de la ora 16:00, în Sala Ferdinand.

  De asemenea, dezbaterea se va desfășura și online, pe platforma online ZOOM, timp de 40 de minute. Această sesiune poate fi prelungită cu încă o sesiune cu aceeași durată, dacă se constată această necesitate.

  Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu la data de 30.01.2024, ora 12:00 intenția de participare și totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail [email protected], unde vor preciza: numele, numărul de telefon, instituția/organizația pe care o reprezintă și adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dorința de a construi locuințe este apreciabilă. Din păcate locația aleasă nu este potrivită nici pentru dezvoltator (singurul + este apropierea față de centrul municipiului), nici pentru actualii louitori ai zonei și nici pentru viitorii proprietari. Strada nu permite traficul la încă minim 80 de autovehicule, care vor dori să pătrundă în Petru Rareș. Sau poate mai fac un sens giratoriu la coborârea de pe viaduct ori o trecere peste calea ferată înspre str. Bihorului. Primăria ar trebui mai întâi să traseze treceri de pietoni în zona viaductului și a străzilor învecinate și abia apoi să decidă să permită construcția unui imobil, fără locuri de parcare, fără spații verzi …

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Mai e un loc la câțiva zeci de metri mai încolo unde anul trecut a fost demolată o clădire,iar acum acel teren e ocupat cu utilajele folosite! Cu siguranță și acolo se „coace” ceva bloc între case!!!
   Și acolo e o zonă „liniștită ” ! 😆 Se aud toate trenurile care intra și ies din Arad!!! 😆😆😆

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. @Mihai …… o trecere peste calea ferată pe Bihorului ….DOAR supraterana! CFR NU are cum să aprobe încă o barieră peste liniile reabilitate unde viteza este de 80 km/h în stație, peste linii care nici nu au ieșit din garanție! Aprobarea de la UE pentru acordarea de bani a fost ca să fie cât mai puține bariere indiferent că sunt în stare ori pe câmp!

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. Fraierii nu mor numa se schimbă.
   Blocul de la baza pasajului Micalca învecinat cu calea ferată și fostul depou de tramvaie a vândut toate apartamentele locația era la fel de nasoală.
   Sunt și mulți care lucrează afară și o văd că pe o investiție dar sunt și unii care trebuie să spele banii din diversele măgării în rest mai sunt câțiva care se încumetă sa fie sclavii băncii pe 30 de ani.

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. Da, blocul de la baza pasajului Micalca învecinat cu calea ferată și fostul depou de tramvaie a vândut toate apartamentele, dar e un bloc facut din fier betoane si bca unde vara te coci in apartament la +28 de grade C cu aerul conditionat pornit iar iarna iti vine o factura astronomica la caldura.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.