marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Filmul românesc „Tigru“, în premieră la Cinema Arta

  de Special Arad | 26 septembrie 2023, 7:01 PM | Cultură | Film

  1

  (foto: CineMagia)

  „Tigru“ (regia: Andrei Tănase), un film inspirat din povestea tigrului care în 2011 a evadat de la Grădina Zoologică din Sibiu, cu Cătălina Moga, Paul Ipate și Alex Velea printre actori, va avea premiera în cinematografele din țară. La Arad, filmul va fi proiectat la Cinematograful Arta în data de 29 septembrie 2023, de la ora 19:00.

  Accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

  Ratingul filmului este N-15 (Nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani).

  Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Filmul „Tigru” spune povestea Verei, în vârstă de 31 de ani, medic veterinar la o grădină zoologică dintr-o mică localitate din Transilvania, măcinată de probleme personale și în pragul unei căderi nervoase.

  „În iarna lui 2011, în urma neatenţiei unui îngrijitor, o tigroaică a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. După ce s-a plimbat nestingherită câteva ore printr-o pădure din apropiere, tigroaica a fost împuşcată de unul din vânătorii care porniseră pe urmele ei. Imaginile difuzate la ştiri, cu cadavrul său urcat în bena unei furgonete vechi, în timp ce diverşi gură-cască îi făceau poze, m-au impresionat într-un mod greu de descris. Iniţial mi s-au părut sfâşietor de triste. O mini-tragedie absurdă şi evitabilă, la care îţi doreşti să nu fi asistat vreodată. Dar apoi mi-am dat seama că acel animal maiestuos, care îşi ducea zilele într-o cuşcă dintr-un zoo de provincie, a avut parte de câteva ore de libertate, poate pentru prima oară în viaţa lui. A respirat aerul pădurii şi a murit liber“, descrie regizorul filmului, într-un articol pe site-ul de specialitate cinemagia.ro.

  Filmarea a durat 26 de zile, în perioada 19 iulie – 27 august 2021, și a avut loc în Parcul Național Comana, la Târgu Mureș și la București.

  Festivaluri și premii: Nominalizat pentru „Cel mai bun film european” la Festival Premiers Plans d’Angers 2023, nominalizat pentru „Cel mai bun film” la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo 2023 și „Cel mai bun film de debut” în cadrul competiției Zilele Filmului Românesc la TIFF 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.