miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  FILM: Atenție! Motor! Acțiune!… Furt!

  de Special Arad | 31 decembrie 2015, 12:12 PM | Pamflet

  0

  Din seria „aspecte ale culturii arădene în anul de grație 2015” – din Teatrul Clasic „Ioan Slavici” se fură!

  Un motor de 3000 de euro, care manevra ușile grele din culise, a fost furat, chiar la începutul anului. Luați la rost, actorii fluierau pe hol și dădeau din umeri, până și femeia de servici a intrat de-a binelea în rol și a jurat că nu l-a întâlnit în viața ei pe „nea Harley Davidson sau despre ce mama naibii o fi vorba”, iar viceprimarul Bognar Levente, cel care a procurat motorul de la o firmă din București, s-a prefăcut că a uitat din nou limba română, așa că a izbutit să spună doar ceva de genul: „nem beszélek románul”.

  Ce să facă, deci, directorul Bogdan Costea cu un așa film de gangsteri evanescenți? Avea în față doar un mister. Un film cu Sherlock Holmes de Arad ar fi fain să facem!, s-a gândit Costea și a cumpărat niște camere de luat vederi… chit că nu mai avea motor. Și nici acțiune! Dar dacă acele camere video nu erau tocmai potrivite pentru un film la care visa (?)… sau și mai rău: dacă motorul, de fapt, nici n-a existat? – filosofa Costea, după care și-a revenit: „Gata! Să nu mai aibă nimeni nici un film în cap în teatru’ ăsta!”. Apoi s-au pus pe treabă și au făcut o piesă după Shakespeare, „Mult zgomot pentru nimic”, care a debutat la Festivalul de Teatru Clasic din toamnă. Criticii ziceau că a fost un dezastru. Se vede că n-aveau motor…

  Pentru strădaniile lui Costea în ale filmului, îi acordăm această dimplomă… cu speranța să nu se fure!

  DIMPLOMA COSTEA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.