duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Festivalul arădean de șah rămâne în picioare! Arad Open, una dintre puținele competiții sportive care vor avea loc în 2020

  de Dan Lazăr | 28 iulie 2020, 7:07 AM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Tot ma multe evenimente sportive trag obloanele, în Arad cele mai recente exemple fiind Supermaratonul Arad – Bekescsaba, „Naționalele” de volei pe plajă organizate de CS Fan Arad și Trofeul „Ilie Năstase” la tenis feminin, care nu vor mai avea loc în anul 2020.

  Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad, ne-a adus o veste bună, ediția cu numărul XIII a tradiționalului turneu internațional Festivalul de Șah – Arad Open urmând a avea loc în acest an, în cel mai rău caz online. „Turneul dorim să îl organizăm la sfârșit de august, început de septembrie. Am primit numeroase încurajări pentru a continua tradiția acestui eveniment, chiar și în vreme de pandemie. Așteptăm protocolul dintre MTS și Ministerul Sănătății, în care se vor stabili exact condițiile în care pot avea loc competițiile de șah. Fiind vorba de o întrecere în interior, șahiștii vor juca cu măști, iar accesul publicului va fi interzis. Dacă acest protocol nu va apărea până la ora începerii turneului, am decis să îl organizăm online”, ne-a declarat Alin Câmpeanu, care așteaptă și în acest an sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

  Citește și: Sportul după coronavirus: Alin Câmpeanu speră ca Festivalul de Șah – Arad Open să se desfășoare și în 2020

  De remarcat că Primăria Arad a alocat, în primăvară, suma de 55.000 de lei pentru Arad Open 2020, însă pandemia de coronavirus a făcut ca o parte din banii pentru finanțările nerambursabile dedicate sportului să fie, normal, îndreptați către sănătate.

  Un basarabean, campion în 2019

  Arad Open 2019 a avut peste 200 de participanți din 19 țări. Maestrul internațional Ruslan Soltanici din Republica Moldova a câștigat openul principal, cu 7,5 puncte în 9 partide. Câștigătorul a fost urmat în clasament de un grup de 10 jucători, fiecare cu câte 7 puncte, pe podium urcând, conform coeficienţilor de departajare, marele maestru Dimitrios Mastrovasilis (Grecia) şi maestrul internaţional David Gorodetzky (Israel). Maestrul internaţional Alexandru David, a fost cel mai bine clasat şahist român, după ce a încheiat competiţia pe locul 5.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.