Șah Club Vados Arad a recapitulat performanțele anului trecut. Viitorul este asigurat: echipa Under 16, triplă vicecampioană națională!

  de Dan Lazăr | 11 January 2023, 8:27 AM | Sport | Știri Arad

  0

  La început de an, președintele Șah Club Vados Arad, Alin Câmpeanu, a recapitulat câteva dintre cele mai importante momente din activitatea clubului arădean din 2022. Începem cu lunile februarie și martie, în care s-au desfășurat Campionatele Nationale individuale pentru seniori – Sah Clasic (Eforie Nord), Sah rapid si blitz (Bucuresti). Cele mai bune rezultate ale noastre au fost obținute de Samuel Ghimpu (loc 8 la șah clasic), David Alexandru (loc 4 la șah rapid si locul 8 la șah blitz)

  Episodul 2 – Campionatele Nationale de copii și juniori, din aprilie, au adus șahistilor arădeni 9 medalii prin: Filip Magold (aur la blitz si dezlegări, bronz la clasic si rapid la U14), Iulian Anghel (aur la șah clasic la U16), Cristian Oltean (bronz la rapid la U16), Samuel Ghimpu (aur la clasic si rapid, argint la blitz la U20).

  Episodul 3 – Echipa de U16 a clubului Vados – tripla vicecampioană națională la șah clasic, rapid și blitz la Naționalele pe echipe de juniori de la Olănești din luna iulie. Echipa noastră a jucat în formula Cristi Oltean, Iulian Anghel și Rares Pragai.

  Episodul 4 – Un punct de referință în șahul românesc in 2022 a constituit-o circuitul Grand Prix România, circuit cu trei turnee de șah clasic si două de șah rapid și fond de premiere de peste 100.000 euro, primii 12 jucători români urmând să se califice in marea finală! Jucătorii legitimați la clubul nostru au avut performanțe de excepție – marele maestru Dieter Nisipeanu fiind campion la GP2 (open Târgu Mureș) iar marele maestru Vitaliy Bernadskiy campion la GP4 (Grand Prix Hunedoara – Geoagiu Băi)! De asemenea, clubul lui Alin Câmpeanu a avut doi jucători calificați în finala de la Alba Iulia cu cei mai buni 16 jucători români: Filip Magold (locul 10) si David Alexandru (locul 13).

  Bineînțeles, pe final de sezon a venit și titlul de vicecampioană națională în Superliga de seniori, dar despre acestă performanță în următoarele episoade.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.