duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului organizează acțiuni de protest. Care sunt nemulțumirile acesteia

  de - | 8 februarie 2024, 9:03 AM | Business | Naţional

  0

  Reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului (AIL) – Prolemn demarează joi acţiuni de protest, în mai multe oraşe din ţară, pe fondul nemulţumirilor legate de neasumarea, de către autorităţi, a unui plan de măsuri care să susţină depăşirea crizei din industrie.

  Asociaţia solicită măsuri concrete din partea Guvernului României şi a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum promovarea Ordonanţei de Urgenţă care să elimine blocajele legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice şi preţuri corecte pentru lemn.

  „Revendicările industriei, simplificat: lemn legal, la preţuri corecte în piaţă!; eliminarea blocajelor legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice; lemnul de valoare să ajungă în industrie, nu în lemn de foc (promovarea unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase); lemn în piaţă, recoltat legal, pentru industrie şi populaţie, nu să putrezească în pădure; industria lemnului este un cumpărător de lemn deja pus în piaţă (pădurea se păzeşte la cioată, nu în fabricile de mobilă!); vrem produse din lemn, prietenoase cu natura, nu produse din plastic!”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei transmis joi AGERPRES.

  Oraşele în care protestele au fost avizate sunt Baia-Mare (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Bistriţa (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Braşov (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 10:00 – 14:00) şi Lugoj (în zona Universităţii Europene Drăgan, între orele 09:00 – 14:00).

  În data de 6 februarie 2024, Prolemn a participat la o consultare organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe temele supuse atenţiei în data de 31 ianuarie, care vizează criza extrem de gravă în care se află sectorul pădure-industrii bazate pe lemn din România şi măsurile necesare pentru depăşirea acestei crize. La întâlnire au participat oficiali la nivel înalt din MMAP şi RNP – Romsilva însă aceasta nu s-a concretizat cu un acord pe măsurile care vor fi implementate de autorităţi, se mai arată în comunicat.

  Sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.