luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Au fost aleși alți responsabili din CLM care să „supravegheze” Filarmonica și Teatrul

  de Raluca Medeleanu | 27 septembrie 2021, 5:02 PM | Administraţie

  1

  Un proiect suplimentar a fost introdus de îndată pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local Municipal de luni, prin care s-a cerut schimbarea Antoanelei Naaji din consiliul de administrație a Filarmonicii Arad, respectiv a Marianei Cișmașiu din consiliul de administrație a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Solicitarea a fost făcută de grupul USR PLUS, iar motivul invocat nu a avut de a face cu conduita acestora, ci cu „reglarea” unor aspecte mai degrabă de natură administrativă.

  Potrivit consilierilor menționați, înlocuirea Antoanelei Naaji (PNL) din consiliul de administrație (CA) a Filarmonicii Arad are la bază faptul că aceasta a fost numită pe această funcție în mandatul trecut, când făcea parte și din Comisia de Cultură a Consiliului Local Municipal. Acum însă ea face parte din Comisia „Sănătate, familie, muncă şi protecţie socială”, astfel că se consideră oportun ca în CA al Filarmonicii să facă parte cineva din Comisia de Cultură. Cu toate acestea, nu toți consilierii au fost de acord cu această schimbare, considerând că doamna Naaji are destulă experiență acumulată pentru a continua. De această părere au fost consilierii Levente Bognar (UDMR), respectiv viceprimarul Lazăr Faur și ceilalți consilieri de la PNL, însă majoritatea voturilor numărate, în urma votului secret, l-au desemnat ca nou reprezentant CLM în CA Filarmonicii pe Codrin Vlad de la USR PLUS. PNL l-a propus pe Florin Ilioni, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

  În ceea ce privește schimbarea Marianei Cișmașiu din CA al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, nici în cazul ei nu s-a adus nicio critică, ci motivul a avut de a face că doamna Cișmașiu a fost și ea aleasă în mandatul trecut, iar acum nici nu mai face parte din Consiliul Local Municipal. În urma votului, noul reprezentant CLM în CA a Teatrului este de acum Csilla Aur (consilier PSD).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa speram ca nu sunt doar noi bețe in roata culturii,neavând NIMIc in comun cu cultura nici unul din cei doiALEȘI..unu cu matematica pe.la țară si cu șmenu’pe porțile orasului…si ea…este doar o femeie dornica sa conduca ceva…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.