luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Codrin Vlad ar urma să fie scos din Consiliul de Administrație al Filarmonicii. „Probabil am deranjat prea mult”

  de Tomck@t | 20 noiembrie 2021, 1:50 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Consilierul local din partea USR PLUS, Codrin Dacian Vlad, anunță pe Facebook că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare CLM de marți, 23 noiembrie, se află un proiect de schimbare a sa din Consiliul de Administrație al Filarmonicii din Arad. El ocupă această funcție de numai o lună și câteva săptămâni, din 27 septembrie 2021, înlocuind-o atunci pe Antoanela Naaji, consilier local PNL Arad.

  „Probabil am deranjat prea mult, prea repede, probabil am fost prea implicat, comparativ cu predecesorii mei, de care probabil nici nu ați auzit”, declară Codrin Dacian Vlad.

  Potrivit unor zvonuri, se dorește înlocuirea lui tot cu Antoanela Naaji. E de menționat că schimbarea ei la sfârșitul lunii septembrie s-a lovit de o opoziție destul de înverșunată din partea viceprimarului Lazăr Faur și a mai multor consilieri PNL, precum și Levente Bognar (UDMR).

  Redăm mai jos postarea integrală a lui Codrin Dacian Vlad:

  „Numirea mea în Consiliul de Administrație a Filarmonicii din Arad este o onoare și o imensă responsabilitate. Întotdeauna am considerat Filarmonica drept un etalon de cultură și eleganță.

  Încă din primul Consiliu de Administrație am început să găsesc rezolvări la problemele Filarmonicii. Am solicitat întocmirea unei proceduri de desfășurare a spectacolelor în pandemie bazată pe legislație nu pe exagerările și scuzele managerului, am propus o metodă de transfer de comun acord a unor instrumentiști de la un departament la altul, deficitar, și o nouă metodă de reorganizare a sălii de spectacole pentru a putea toți instrumentiștii să participe la concert. Propunerile mele au fost acceptate cu unanimitate de ceilalți membrii ai Consiliului de Administrație.

  Acela fost și ultimul Consiliu de Administrație convocat, deoarece, conform legii, doar managerul are dreptul să îl convoace iar prezența mea acolo a început să strice planuri și manevre care nu au nici o legătură cu cultura.
  Mai multe Filarmonici din țară au început la finele acestui an să organizeze concursuri de angajare pentru posturile deficitare din orchestre. Ministerul Culturii a alocat, tot acum, sume cu destinație unică pentru instituții de cultură din țară, Filarmonica din Arad primind suma de 2,6 milioane de lei. Pe baza acestor două motive, am solicitat managerului convocarea unui Consiliu de Administrație pentru a discuta un număr minim de posturi pe care le putem scoate la concurs pentru a completa orchestra deja subdimensionată a Filarmonicii din Arad.

  În loc să convoace respectivul consiliu, după care să meargă cu decizia noastră la primărie, managerul a considerat mai oportun să ceară voie de la primărie dacă să convoace respectivul consiliu. Răspunsul a fost negativ, evident, atât managerul cât și primarul având o viziunea inedită pentru Filarmonica din Arad. Dumnealor consideră că Filarmonica din Arad ar trebui să funcționeze parțial, pe grupuri instrumentale, cu personal contractual. În concluzie, un fel de Cămin Cultural la care să vină din când în când câte un taraf să ne cânte și să ne încânte.

  Datorită celor menționate mai sus, a unei implicări intense și direcționate în viața instituției în a cărui Consiliu de Administrație sunt, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Arad, de marți, 23 noiembrie 2021, se află un proiect de schimbare a mea din Consiliul de Administrație a Filarmonicii din Arad.

  Probabil am deranjat prea mult, prea repede, probabil am fost prea implicat, comparativ cu predecesorii mei, de care probabil nici nu ați auzit. Sau probabil sunt polițe de plătit, indiferent de răul pe care îl pot provoca arădenilor și Aradului. Sau cel mai probabil, pentru a ne întregi statutul de comună, Filarmonica din Arad trebuie desființată, pentru că, știm bine, comunele nu au Filarmonicii, iar eu, nu voi susține niciodată așa ceva”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.