duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fanfara minerilor din Pécs (Ungaria) va concerta în centrul Aradului

  de Special Arad | 18 septembrie 2015, 12:58 PM | Cultură

  0

  Fanfara minerilor din oraşul maghiar Pécs va susţine un concert, duminică, în faţa Palatului Administrativ din Arad, prin care îşi va manifesta susţinerea faţă de candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

  După ce sâmbătă va prezenta un recital la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, care va avea loc în parcul „Mihai Eminescu”, membrii Fanfarei minerilor din Pécs şi-au manifestat dorinţa să cânte, gratuit, pentru arădeni, în centrul oraşului.

  Astfel, duminică, de la ora 12.00, în faţa Palatului Administrativ, Fanfara minerilor oraşului Pécs va cânta, aproximativ o oră.

  Înfiinţată în 1957, Fanfara minerilor din oraşul Pécs abordează o serie de genuri muzicale cum ar fi clasic și pop, muzică de film, musical, dar şi café concert.

  Din 1957, fanfara a reuşit să aibă o activitate neîntreruptă, membrii ei lucrând, în mare majoritate, la Mecsek Ore Mining Company.

  Au participat la evenimente și festivaluri atât în Ungaria cât şi în străinătate , în ţări precum Italia, Germania, Finlanda, Austria, unde au câştigat numeroase premii şi distincţii.

  Fanfara a avut, de asemenea, un program bogat în anul 2010, când oraşul Pécs a fost Capitală Culturală Europeană.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.