joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Falcă și papagalul său: „Voi oricum scrieți numai ce vreți!” Da, Ghiță, dar tu îți bați zilnic joc de orașul ăsta, Arad, nicidecum Brad

  de Lucian Dănilă | 25 august 2017, 12:21 PM | Sport

  5

  Ne-am nimerit ieri la o conferință de presă organizată de primarul urbei, da, de Gheorghe Falcă. Îi place să se trezească vorbind, dar de data aceasta ne-am dus pentru că în anunțul conferinței de presă scria că e „pe teme sportive”, fără a preciza sportul.

  Era despre baschet, mai precis despre ICIM, club care și-a schimbat numele și a adăugat în fața ICIM-ului trei inițiale ale unei companii spaniole care are printre altele și lucrări la autostradă. Am aflat că Primăria a alocat clubului ICIM 1.380.000 de lei în 2017, că mai dă bani și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, și cu toată investiția companiei spaniole tot nu este destul pentru a ne bate la titlu.

  E binevenită investiția companiei spaniole, dar gândul nostru este că doar intenționează să își facă reclamă pe… mărunțiș. În fine, treaba lor, banii lor…

  Dacă tot era o conferință pe teme sportive, ne-am interesat de soarta clubului UTA. Nu despre jucători, nu despre sistemul tactic folosit de Mihalcea, ci de infrastructura de care (nu) beneficiază cel mai mare brand al Aradului.

  „Din câte știu eu, UTA va juca tot sezonul la Șiria, inclusiv returul. Așa au cerut ei”, am auzit din gura primarului. Cei de la UTA ne dau altă variantă: „în octombrie revenim pe Motorul”, spunea Codru Grădinariu.

  „Domnule primar, conferința de presă din luna ianuarie în care viceprimarul Călin Bibarț ne anunța că UTA va evolua din luna august pe o arenă Motorul de 5.000 de locuri cu un gazon ca pe Old Trafford a fost degeaba? Au fost doar vorbe?”, l-am întrebat pe Falcă.

  Nu a avut un răspuns argumentat. Ne-a spus doar: „Voi nu știți cum e legea în România. Voi nu știți cum se fac licitațiile… Dacă cei de la UTA voiau gazon natural, se putea face, dar ei vor sintetic și trebuie schimbat caietul de sarcini. Eu îi înțeleg că ei vor un gazon pe care să se antreneze în lunile de iarnă…”

  E politician… Deci, se ocupă cu vorbele, cu vorbele goale. Nu a fost niciodată vorba despre gazon natural. Bibarț ne vorbea despre gazon mixt, ca pe Old Trafford, ca pe Nou Camp. Mai jos vă arătătm declarația lui Bibarț din luna februarie:

   

  „Primele două etape se vor juca tot pe Motorul. În paralel, vom omologa Gloria pentru nivel de Liga a 2-a. Urmează să amplasăm tribune metalice, vestiare avem, capacitatea va ajunge undeva la 2.000 de locuri, și vom pune la dispoziția echipei vestiarele. În același timp, începem lucrările la Motorul, pe care îl dorim la nivel de Liga 1. Vor fi lucrări la gazon, drenaj, irigații, iar numărul de locuri din tribune va fi 4.000. Investiția este de aproximativ 600.000 de euro, pentru că ulterior dorim să rămână al doilea teren al echipei UTA. Vor urma licitații pentru aceste lucrări, licitații care vor avea loc cel mai probabil în luna februarie, atunci când vom finaliza bugetul

  Ne asumăm această mutare a echipei pe arena Gloria, deși știm că cei care practică atletismul acolo nu vor fi de acord. Este vorba despre doar trei luni calendaristice după care ne gândim să refacem și partea superioară a pistei de alergare de pe Gloria. Am înțeles că ea deja a suferit unele deteriorări. La finalul campionatului, cel mai probabil, vom face ca destinația acestei arene să fie pentru atletism și eventual, la câteva meciuri, pentru rugby” (Călin Bibarț – 18 ianuarie 2017)

  motorul

  FOTO: Așa arată arena Motorul la șapte luni după ce s-a anunțat că va fi renovată și dotată cu un gazon ca pe Old Trafford 

  Ce s-a realizat din cele spuse atunci de primarul Bibarț? Nimiiiiiic! Absolut nimiiiiiic!

  Cine repetă ce spune stăpânul? Răspuns: papagalul. Să înțelegem că Bibarț a jucat rolul de papagal al primarului Falcă, un rol pe care cu siguranță și l-a asumat până nu demult… dacă e să dăm crezare informațiilor pe care le avem.

  „Azi joacă UTA-n deplasare”, este unul dintre versurile galeriei arădene. Din păcate, UTA își dispută toate meciurile în deplasare. Pentru UTA, Șiria niciodată nu a însemnat „acasă”, dovadă și rezultatele obținute acolo: 3 victorii în zece meciuri.

  Și apoi vine specialistul în fotbal, Gheorghe Falcă, care a jucat în adolescență la juniorii clubului Hălmagiu, iar la bătrânețe a făcut câteva sprinturi pe tușele de la Semlac, Nădlac și Secusigiu în culorile echipei Citizens of Arad. „Un meci de fotbal se câștigă pe orice teren omologat dacă ai valoare”, ne spunea el, tot ieri. Această sclipire a lui ne duce cu gândul că l-am putea vedea în viitorul apropiat lângă Ilie Dumitrescu pe post de analist la o televiziune de sport.

  Apoi ne surprinde și mai tare: „Dar văd că nu vă deranjează că de un an de zile nu începe licitația la stadionul UTA de 2,5 milioane de euro. Și că vom pierde câteva luni de zile până vom finaliza noul stadion? Asta nu e o problemă? Și așa o parte dintre voi scrieți doar ce vreți voi, indiferent ce spun eu”.

  No, asta da veste. Nu-i bai că micul stadion Francisc Neumann a fost programat să se construiască în patru ani de zile, din care – vorba lui Bibarț – un an a durat demolarea. Nu-i bai că în iunie 2014, Falcă ne spunea că va fi finalizat în 36 de luni, deci în iunie 2017. Acum de vină sunt banii pe care Aradul îi primește, cei 2,5 milioane, și din cauza asta Falcă cu oamenii lui nu mai pot finaliza nici impozanta arenă din Calea Aurel Vlaicu. No, nu-i bai, că doar ne primesc cei de la Șiria și la anul acolo. Oricum nu batem pe nimeni sub cetatea Șiriei.

  Arena Motorul este vraiște: terenul este decopertat, tribunele au fost mutate, iar lucrările nu vor fi finalizate nici măcar la vara viitoare. Arena Gloria a rămas exact cum a fost în 18 ianuarie, când Bibarț ne anunța că va suferi modificări. Arena UTA-Francisc Neumann este tot în stadiul de construcție cu limită care tinde la infinit. În ședințele Consiliului Local, Falcă spunea că cei 2,5 milioane vor fi destinați pentru gazon, ieri ne spunea că de fapt sunt pentru iluminat.

  „Dacă spui adevărul nu mai este necesar să-ţi aduci aminte ce ai afirmat”, spunea Mark Twain.

  Tu, Ghiță Falcă, atât ne tot minți că nu mai știi de la o zi la alta ce ne-ai spus…

  Ghiță se trezește mereu vorbind. Nimicuri. Apoi își sună papagalul și ne imaginăm dialogul: „Căline, du-te zi-le la proști că facem aia. Nu-i bai că nu facem, tu zi-le numa. Că oricum sunt atât de proști că tot pe mine mă votează…”. „Sigur, Ghiță. Așa fac”, e răspunsul pus pe automat al lui Călin.

  „Voi oricum scrieți numai ce vreți!” Da; Ghiță, dar tu îți bați zilnic joc de orașul ăsta, Arad, nicidecum Brad.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Intr-un articol din PS directorul CNI declara ca asteapta sa i se predea amplasamentul pentru lucrarile la care Guvernul a alocat 2,5 milioane si anume suplimentare iluminat, gazon si spatii transmisii RTV. Trecind peste faptul ca am ris de aia din Craiova de pomana, pentru ca iata apar trei lucrari scapate sau prost gindite la proiectare, cred ca ar trebui sa spuna, primarul, cind se termina lucrarile pe care le plateste Primaria la stadion? Pentru ca de acolo va mai trece cel putin un an pina la finalizarea lucrarilor. Am mai spu ca 2020 va fi probabil anul inaugurarii noului stadion. Taman inainte de alegerile locale.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.