vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Falcă regizează un film atât de prost, încât până și actorii refuză să-și mai joace rolurile

  de Andrei Fuliaș | 26 octombrie 2017, 2:05 PM | Politikos

  9

  Cele mai proaste filme apărute în decursul unui an sunt premiate cu „Zmeura de Aur”, un fel de opus al Oscarului. Așa că nu ne sfiim să-i acordăm și lui Gheorghe Falcă, figurativ vorbind, o „Zmeură de Aur”… sau poate chiar un coș plin, având în vedere că tot mai mulți actori refuză să-și mai joace rolurile în filmul regizat de mai marele PNL Arad. Lista acestor „actori” e lungă și tinde să pară oarecum interminabilă, fiind periodic martorii unor astfel de refuzuri.

  Primul care a spus „pas” a fost însuși socrul lui Falcă, Gheorghe Seculici, urmat apoi de Nicolae Ioțcu, acesta din urmă alegând să devină chiar el regizorul unui film și mai prost și penal. Pe parcursul timpului alte personaje, poate mai puțin cunoscute, dar care au deținut funcții în fostul PDL, foști primari și consilieri, au ales să se dea jos din barca pe care o cârmuia Gheorghe Falcă, sau au fost pur și simplu debarcați.

  După arestarea lui Ioțcu, Falcă l-a distribuit pe Adrian Țolea în rolul de președinte al Consiliului Județean. La scurtă vreme după înscăunare, Țolea avea să se creadă un „regizor” mai bun decât șeful său de partid, dar a eșuat lamentabil, acceptând până la urmă un rol chiar mai prost decât cel inițial.

  Un alt nume greu și care pe parcursul timpului a fost marginalizat este și cel al fostului ministru de Interne, Constantin Traian Igaș. De altfel, Igaș este în acest moment unul dintre cei mai vocali contestatari al actualei conduceri a PNL Arad.

  Nici Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii, nu prea îl mai înghite pe Falcă de când a pierdut trenul spre Parlament în urma „ingineriei” de la alegerile generale.

  Despre fostul deputat Ion Șcheau nu putem spune neapărat că s-a poziționat împotriva lui Gheorghe Falcă, dar cert este că de când a fost „luxat” de acesta din urmă și la rândul său a fost lăsat fără un loc în Parlament, Șcheau a cam intrat într-un con de umbră, cel puțin din punct de vedere politic și ca sprijin financiar pentru partid.

  Eusebiu Pistru a zdruncinat destul de serios structura actualului PNL Arad în urmă cu doar câteva luni, atunci când în jurul său s-a coagulat o facțiune serioasă care a încercat să-l dea jos pe Gheorghe Falcă din fruntea filialei.

  Se pare că nici prietenia dintre Falcă și viceprimarul Călin Bibarț nu mai este ce era. Umblă vorba că, în ultimele luni, Bibarț refuză să mai gireze pentru toate tâmpeniile puse în schemă de primar. Ba mai mult, deși îl anunța cu surle și trâmbițe ca viitor candidat al partidului pentru postul de primar la alegerile din 2020, Falcă s-a răzgândit și l-a sărit din schemă, începând deja campania electorală cu promovarea unui candidat mult mai ascultător, actualul vicepreședinte de la Consiliul Județean.

  Poate că tot din cauză că s-a speriat să nu se trezească în partid cu un om care să-i poată contesta deciziile a ales Falcă să-l saboteze și pe Glad Varga în cursa pentru alegerile la șefia tinerilor liberali. Poate unora vi se pare ciudată ideea ca Falcă să-l saboteze pe Varga, dar dacă vă aplecați mai bine asupra problemei nu e deloc ciudată. Cu un tânăr care ar fi fost liderul tuturor tinerilor liberali din țară, cu o imagine mai bună decât cea a favoritului său pentru „moștenirea tronului” de la Palatul Administrativ, Falcă putea avea o problemă. Cum altfel poate fi explicat faptul că, deși s-a bazat pe organizațiile provenite din fostul PDL – măcar teoretic, dar și de sprijinul liberalilor lui Cristian Bușoi, Glad Varga nu a fost votat nici măcar de către organizațiile controlate de către liderii apropiați lui Falcă. Să nu mai vorbim despre faptul că președintele PNL, Ludovic Orban, a intrat și el în luptă, sprijinind-o vădit pe tânăra Mara Mareș. Și unde mai punem umilința pe care i-a administrat-o Falcă tânărului deputat la începutul acestui an, atunci când l-a făcut de râs de față cu presa, cu toți parlamentarii arădeni, mai mulți primari și alți aleși locali. Așadar, să nu ne mire dacă Glad Varga se va desprinde la un moment dat, poate chiar în viitorul relativ apropiat, de Gheorghe Falcă.


  Citește și: Andrei Fuliaș: Sinuciderea lui Gheorghe Falcă


   

  Și ajungem și la cea mai recentă mostră de refuz în a mai juca scenariile regizate de primarul Aradului. Vorbim, desigur, despre tânăra Isabela Rabotka, consilier local municipal. Știm deja de ceva vreme că aceasta nu prea se mai află în grațiile conducerii liberalilor arădeni și, sinceri să fim, eram curioși când se va produce ruptura la modul vizibil și public. Cu siguranță, primul pas a fost făcut atunci când Rabotka a candidat pentru funcția de președinte al Curții de Arbitraj din cadrul PNL, dar delegația arădeană a sprijinit un alt candidat. Cu toate acestea, Rabotka a reușit să adune 459 de voturi, dintr-un total de aproximativ 4.700, în vreme ce Falcă, candidat la funcția de vicepreședinte regional, a reușit să adune doar 87 de voturi, din totalul celor 168 de voturi, suflându-i la mustață funcția lui Alin Popoviciu.

  Mostra evidentă a căderii în dizgrație a Isabelei Rabotka a venit miercuri, atunci când aceasta a transmis presei un comunicat prin care refuza să își asume un comunicat dat de Departamentul de Comunicare al PNL Arad cu o zi înainte, în numele ei, și prin care era atacat deputatul arădean Sergiu Vlad, de la USR. Da, la PNL Arad se practică emiterea de comunicate în numele unor consilieri, fără ca aceștia să vrea să și le asume. Așa că o credem pe cuvânt pe Rabotka atunci când spune că ea nu și-a dat consimțământul pentru acel atac. Dar să nu fim înțeleși greșit, nu ținem neapărat să-i luăm apărarea, fiindcă ea știa deja aceste lucruri și știa în ce se bagă atunci când a acceptat, ba chiar și-a dorit, să candideze pe listele partidului condus de Falcă.

  Constatăm însă o doză de curaj, poate chiar și de nebunie, venită din partea tinerei consilier în a lua o poziție publică în contradicție cu viziunea liderului. Drept urmare, înlăturarea Isabelei Rabotka din Consiliul Local al Municipiului Arad nu mai este o chestiune de „poate”, ci mai degrabă de „când”. N-ar fi exclus să o pască și o excludere din filială.

  Vedem așadar cum tot mai mulți oameni din jurul lui Gheorghe Falcă, cel care pare să creadă că doar el știe să regizeze scenariile de pe „micul ecran” arădean, refuză să mai joace în „rolurile” propuse își refac calculele.

   

  În continuare vă redăm și cele două comunicate de presă de la care a pornit toată această poveste.

  Comunicatul transmis de PNL Arad:

  Isabela Rabotka (PNL): “Deputatul USR Sergiu Vlad nu știe să citească o hotărâre dată de CLM”

  Deputatul USR, Sergiu Vlad, patiser de meserie, încearcă să facă vâlvă printre arădeni. Astăzi a ieșit în presă cu o serie de inepții cerând să se facă publice salariile angajaților din Primăria Arad.

  Consilierul liberal, Isabela Rabotka considera ca, din păcate, domnul deputat, spre rușinea lui, nu știe că salariile angajaților  Primăriei Arad sunt publice pe site-ul instituției și au fost votate în Consiliul Local Municipal.  Cel mai bine ar fi ca deputatul USR, Sergiu Vlad să le explice despre activitatea sa parlamentară în dreptul căreia există un „0” și să facă o justificare pentru banii pe care îi primește.

  „E regretabil faptul că un deputat din Parlamentul României nu cunoaște legislația pe tema salarizării. Dacă intră pe site-ul oficial al Primăriei Arad poate vedea salariile tuturor angajaților, acestea fiind publice și au fost chiar postate pe un site arădean. Dacă acest deputat USR, Sergiu Vlad  nu știe nici măcar acest lucru, atunci nu ne miră faptul că în Parlament nu are nicio inițiativă pentru orașul care l-a trimis acolo.

   Domnul deăputat ar trebui să învețe să citească o hotărâre de Consiliu Local, dar din nefericire și acest lucru pare foarte greu. Asta e competența lui, atâta poate!” a declarat Isabela Rabotka, consilier local municipal PNL.

  Comunicatul transmis de Isabela Rabotka:

  „Este pe pentru a doua oară când din regretabile erori apar în presă comunicate care nu imi aparțin dar care îmi sunt atribuite mie. Pe această cale doresc să-mi reafirm interesul meu față de problemele arădenilor și față de problemele administrației locale în detrimentul unor declarații politice fără finalitate directă în viața de zi cu zi a cetățenilor.

  În acest sens mă bucur să vă pot comunica intenția mea de a înainta Consiliului Local Municipal un Proiect de Hotărâre prin care doresc ca elevii școlilor din municipiul Arad să beneficieze în anumite condiții de transport integral gratuit. Prin acest proiect doresc să incurajăm elevii să se aplece mai mult asupra educației sprijinind și părinții care oricum sunt împovărați de degradarea continuă a calitații vieții în România sub guvernarea PSD.

  Isabela Rabotka

  Consilier Local Municipal”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Falca are semne clare de Scrizofrenie si e tot mai greu sa poti sa lucrezi cu el cand se incurca deja in imbarligaturile facute de el. Prezinta toate simptomele fara nici o suparare.

   Sper sa devina istorie cat mai curand. E destul cat ne cad cladirile in cap si am ramas mult prea mult in urma altor orase din pacate.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Cel care scrie articolul are dreptate. Perfect adevarat ce se intampla in PNL. Dar sa nu uite, la un moment dat si el era unul dintre actorii acestei piese, prost regizata de Falca, era un catel care lingea tot. Cum nu a primit un os mai mare, a deveni ” moralist” . Asa se explica acest articol … si altele.

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Spre surprinderea ta, câștig mult mai puțin decât atunci când mă ocupam de Departamentul de Comunicare al PNL. Deci treaba cu „un os mai mare” nu stă în picioare. E o afirmație pe care probabil ai luat-o și tu din zbor, că așa sunteți voi, suspicioși. Credeți că toată lumea e că voi, să umble numai după funcții și grămezi de bani.

    Cât despre „lins tot”, poate reușești să-mi dai măcar un exemplu. Dar mă îndoiesc, fiindcă și pe asta ai luat-o tot din zbor, de pe undeva, sau ți se pare ție că toți suntem lingăi. Culmea e că dacă eram lingău, eram pe „cai mari” acum. Problema e tocmai opusul 😉

    +12 voturi
    +1
    -1
   • O teorie…

    Poate – doar poate – intr-o zi s-a uitat in oglinda si si-a zis: „Nu asta e omul pe care l-au crescut parintii mei.” Si s-a dus si si-a dat demisia.

    Stiu ca pare „SF” im Romania de azi, dar cred ca nu toti au stofa de mercenar care sa iti ia beregata fara sa clipeasca atunci cand le sare sange din jugulara in ochi.

    Acestea fiind spuse, daca Fulias vreodata reintra in politica ca independent sau aliat cu personaje pe care le-as putea respecta, stiu de pe acum ca i-as da votul meu.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.