sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Făcură bairam… UTA pierde acasă cu Craiova și publicul a făcut rezumatul partidei: „Demisia!”

    de Lucian Dănilă | 23 octombrie 2022, 11:07 PM | Sport | Topic special

    1

    Publicul arădean s-a săturat de rezultatele echipei UTA în era Poenaru, dar și mai mult s-a săturat de jocul slab al echipei. Arădenii, adunați în număr de aproape 10.000 la stadion, au scandat în cor „Demisia!” în ultimul sfert de oră al partidei cu CS Universitatea Craiova, meci pierdut cu scorul de 1-2 de gruparea arădeană.

    UTA a jucat doar 14 minute în acest meci, dar au fost 14 minute foarte bune, cu presing în jumătatea adversă, cu ocazii de poartă ale lui Cascini sau Rareș Pop, și cu un gol venit foarte repede, în minutul 13, gol marcat de Ali Abeid în urma unui corner executat de Pop. Acolo s-a încheiat prestația arădenilor…

    Din minutul 14, Craiova a dominat jocul la toate capitolele, iar prezența cu aproape toată echipa în jumătatea arădeană de teren ne făcea să credem că s-a înclinat terenul. Parcă era o vale spre tribuna „Iosif Petschovski”, acolo unde se află galeria arădeană. Dobrescu a trimis mingea cu capul în propria transversală, Crețu a ratat o ocazie imensă după o diagonală a lui Bancu, apoi același Bancu și Baiaram au avut alte două bune situații de gol, în timp ce UTA nu a putut răspunde decât cu un contraatac purtat de Postolachi, dar Otele a ajuns târziu la centrarea moldoveanului.

    Craiova avea să egaleze în minutul suplimentar al primei părți, atunci când Nistor a executat foarte bine o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, Dobrescu l-a pierdut din marcaj pe Baiaram și olteanul a marcat cu capul de pe 6 metri pentru 1-1.

    UTA nu a avut un început prea bun de repriză a doua, tot gruparea olteană fiind cea care a controlat autoritar jocul la centrul terenului. Ca și cum nu era de ajuns dominarea cvasitotală a Craiovei în egalitate numerică, în minutul 50, Anton l-a călcat la centrul terenului pe Vătăjelu și a încasat al doilea cartonaș galben, fiind astfel eliminat. UTA a mai trecut printr-o experiență asemănătoare la jocul cu CFR, dar atunci a trebuit să reziste doar 20 de minute. Acum, Craiova avea o întreagă repriză în superioritate.

    În noile condiții de joc, UTA a ratat o bună ocazie după o centrare foarte bună a lui Ali Abeid, dar Stahl mai avea nevoie de câțiva centimetri să ajungă la balon, apoi Pop a trimis defectuos pe lângă poartă. Craiova nu a așteptat foarte mult și în minutul 57 avea să marcheze golul care a decis câștigătoarea partidei. Nistor, liber la mijlocul terenului, a găsit o pasă filtrantă pentru Baiaram, Iacob a ieșit cam nehotărât din poartă și olteanul a trimis pe lângă el reușind „dubla” pentru 1-2.

    baiaram

    Au urmat apoi două ocazii ratate de Baiaram și Rivaldinho, iar UTA putea da lovitură la poarta lui Arlauskis în minutul 68. Otele a avut o acțiune individuală în partea stângă, a centrat pentru Erico, acesta a recentrat în mijlocul careului mic, mingea l-a lovit pe Cascini și a rămas pe voleul lui Postolachi, dar șutul atacantului Bătrânei Doamne a trecut peste poartă.

    Până la finalul partidei doar Craiova a mai reușit să pună probleme la poarta adversă. Benga a blocat excelent o minge centrată pentru Rivaldinho, fundașul arădenilor fiind chiar aproape de autogol, pentru ca apoi Markovic, intrat în locul lui Rivaldinho, să aibă un șut parat de Iacob și o ratare imensă de la limita careului mic.

    În ultimele zece minute ale întâlnirii s-a auzit repetat din tribune cuvântul „Demisia!” A fost un cor de 10.000 de arădeni sătui de fotbal cu pipeta. În finalul jocului, UTA a încercat cu disperare să ajungă în careul advers prin mingi lungi aruncate de Iacob, Benga sau Batha, dar apărarea oltenilor nu s-a clătinat. Poenaru l-a aruncat în luptă și pe Keșeru în ultimele minute, dar în afara faptului că a fost huiduit de tot stadionul, fostul golgeter de la Steaua sau Ludogoreț nu s-a remarcat cu nimic.

    Am auzit la finalul partidei tot felul de păreri, una dintre făcând referire la echipa Craiovei despre care se spunea că „e cea mai bună echipă care a venit la Arad”. Aceeași echipă a Craiovei a fost și la Cluj, și la Sibiu, și la Pitești, dar a plecat învinsă. Acum, a părut o echipă mare tocmai pentru că UTA este o echipă tot mai mică, o echipă care își propune puțin, o echipă care mereu face pasul înapoi simțindu-se inferioară adversarilor din Liga 1. Jucători care cu câteva etape în urmă erau criticați de toți fanii oltenilor, Nistor, Crețu sau Baiaram, au părut în această seară superfotbaliști pentru că au avut cu cine…

    Dar la noi, antrenorul Ilie Poenaru repetă întruna că „nu pot antrena greșelile, nu pot antrena deciziile, nu pot antrena atitudinea”. Dar oare ce poate antrena?

    UTA se afundă în clasament și din acest moment tremură serios de frica retrogradării. În tot acest timp, Marin Dună, colaboratorul lui Poenaru, ne spune aceeași poveste: „trebuie să muncim mai mult. Publicul are dreptate să strige demisia, pentru că rezultatele contează. Nu știm de ce echipa a făcut pasul înapoi”. Păi dacă ei, cei din staff, nu știu, noi de unde să știm.

    Ce este evident, este faptul că această echipă are nevoie de un șoc, altfel căderea pare liberă. Și poate să fie atât de bruscă încât să ajungă pe la Șelimbăr, Dej sau Baia Mare…

    UTA Arad – CS Universitatea Craiova 1-2 (1-1)

    Ali Abeid 13 / Baiaram 45+1, 57

    UTA: Iacob – Dobrescu (86 Keșeru), Erico, Benga, Aly Abeid – Cascini (77 Fl.Matei), Anton – Stahl (55 Batha), R. Pop (55 Negoescu), Otele (77 Jobello) – Postolachi.

    Rezerve: Balauru, Hoxhallari, Batha, C. Maxim, Fl. Matei, Negoescu, Cibi, Jobello, Keşeru

    Antrenor: Ilie Poenaru

    CS Universitatea Craiova: Arlauskis – Papp, Screciu, Mitrea, Vătăjelu – Căpățână (67 Mateiu), Crețu (84 Roguljic), Nistor, Bancu – Baiaram (67 Câmpanu) – Rivaldinho (72 Markovic).

    Rezerve: Lazar, Găman, Hanca, Mateiu, Vînă, Câmpanu, Roguljic, Florescu, Markovic

    Antrenor: Mirel Rădoi

    Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (ambii din București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)

    Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Romică Bîrdeș (Pitești)

    Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

    Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).

    Citeşte şi: Ilie Poenaru după ce s-a-strigat demisia: Nu plec! Rezist presiunii

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Nu cred!
      Faptul că ai un amator in rol de antrenor profesionist nu-ți aduce rezultate? N-are cum…

      Că la secțiile de copii și juniori titularii joacă „decât” pă pile și bani. N-are cum. Oare câți părinți care dau mită să le joace pruncii erau acum in tribune urlând, nemulțumiți de lipsa performanței?

      În rest bate vântul…echipa asta este o sugativă de bani… investiții care nu-și arată roadele, având în vedere că, echipa nu joacă fotbal. Nu juca nici cu Balint ( deși era pupat in fund în toată presa arădeană )și cu atât mai puțin nu joacă cu Poenaru.
      Ce s-a schimbat de când ne era prezentat Vlădoiu ca mare salvator al fotbalului arădean și acum când tot stadionul avea erecții la rostirea numelui Keseru? Să te fi ferit Dumnezău sa zici că investiția era puțin aiurea având în vedere performanțele „căpitanului”…erai linșat. Mândria prostească a arădenilor dădea pe dinafară.

      Vrei cât de cât performanță, faci ce face Sepsi. Nu? Devii o glumă din pcdvd fotbalistic așa cum suntem noi in ultimii 30 de ani. O dată la5/6-10 ani devii știre în presa centrală, apoi iar pauză și tot așa.
      Dar pentru că suntem un fief important al marelui Simion întâiul, avem gură și ne lăudăm cu titluri câștigate înaintea erei noastre la fel ca el. Fără să avem vreun merit pentru acele titluri, la fel ca el.

      Brrrr.

      PS: am fost zilele astea la Szeged…la populație suntem cam aceeași…să mergeți la un meci. Faceți comparație cum arată un club de liga a II a față de UTA. Cum arată terenurile de antrenament, centrul de copii…tot.
      Apoi ciupiți-vă și treziți-vă la realitate. Ăștia suntem. Nu poți avea performanță fără PROFESIONIȘTI ȘI CEL MAI IMPORTANT, NU POȚI AVEA PERFORMANȚĂ FĂRĂ MUNCĂ!

      +10 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.