vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Factură uriașă la gaz pentru o şcoală: peste 50.000 de euro!

  de - | 17 ianuarie 2022, 8:45 AM | Naţional

  0

  O şcoală din oraşul Bârlad, judeţul Vaslui, a primit o factură uriaşă la gaze. Doar pentru o singură lună, unitatea de învăţământ trebuie să plătească 54.000 de euro. Revoltat de situaţie, edilul municipiului Bârlad a făcut publice costurile pe pagina oficială a primăriei şi face apel la cumpătare.

  Facturi de coşmar au fost primite de mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Bârlad, care au de plătit uriaşe către consumul de gaz pe o singură lună. Potrivit primarului Dumitru Boroş, cea mai mare factură este de 270.000 de lei, adică 54.000 de euro. „Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul Bârladului! Astăzi, la solicitarea Primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroş, conducerile de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, s-a analizat situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi”, a transmis Primăria municipiului Bârlad, pe Facebook, scrie adevarul.ro.

  Edilul oraşului a convocat conducerea şcolilor şi a instituţiilor din subordinea Consiliului Local pentru a discuta şi a găsi soluţii de reducere a consumului de gaz metan. La întâlnire a fost prezentă şi conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcţionează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condiţiile în care această instituție este cel mai mare consumator local.

  „Avem o unitate şcolară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei şi doar într-un singur caz, o şcoală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, sau să staţi dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiţi mult mai atenţi la consum şi mai ales să opriţi risipa. Sunt unităţi care funcţionează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi şi noapte şi tot nu fac faţă, în condiţiile în care preţul la gaze a explodat”, a spus primarul Dumitru Boroş, notează adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.