duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Dezastru ecologic și faptă penală! Copacii de la Ratio Beach au fost tăiați fără autorizație

  de Special Arad | 13 ianuarie 2015, 2:52 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Facem parte din campania „Noi suntem potopul” și n-am aflat?! Un nou masacru ecologic… din nou, nimeni nu își asumă drujba!

  Pâlcul de copaci care întregea panorama albiei naturale a Mureșului situat în fața localului Ratio Beach a căzut, aproape misterios, în după-amiaza zilei de 12 ianuarie, 2015… așa înțelegând probabil administrația locală să își anunțe intențiile pentru anul în curs… În continuarea ideii imbecile cu parcarea de deasupra Parcului „Eminescu” pare că asistăm la o campanie, începută „pe șest” acum 10 ani, gen „Noi suntem potopul… după noi nu mai urmează nimic așa că radeți tot!”
  Lipsa de comunicare cu cetățeanul și de respect față de alegător, balamucul, idioțenia și tupeul de borfaș cu drujbă sunt la ele acasă în administrația locală – iar situația pare desprinsă dintr-un film apocaliptic cu proști: NIMENI NU-ȘI ASUMĂ TĂIEREA COPACILOR! Primarul Falcă dă vina pe… PSD. Prefectul PSD-ist Pribac a „dispus o anchetă.” Cititorii și câțiva martori, deocamdată neconfirmați oficial, dau vina pe administrația Ștrandului „Neptun” (mai precis, fostul Ștrand „Neptun”), iar ăia, nenominal și „de culise”, dau vina pe administratorii terasei!…
  În orice caz, oribil gest în penibile vremuri… oribil masacru!

  Conform Agentiei pentru Protectia Mediului Arad, „din punctul nostru de vedere, va putem spune ca nu a fost solicitat aviz de taiere a copacilor din partea niciunui agent economic sau institutie publica. Agentul economic trebuia sa notifice Primariei intentia de taiere, dupa care Primaria, in calitate de proprietar, trebuia sa soliciate avizul de taiere, in calitate de proprietar – aviz care trebuie sa aibe la baza avizul ITRSV. Proprietatea la care facem referire este a Primariei Municipiului Arad, care, legal, daca ar fi intentionat taierea acelor copaci, ar fi trebuit sa ne ceara aviz. Nu a fost cerut – prin urmare nici nu a fost acordata, niciun fel de autorizatie in acest sens.`
  Este pozitia oficiala a directorului APM Arad, Dana Danoiu.


  UPDATE: Grupul de asociații care s-au unit pentru protestul „Salvați Parcul Eminescu” reacționează, printr-un comunicat de presă, la masacrul ecologic de pe Ștrand:

  „Suntem îngrijorați de degradarea continuă a spaţiilor verzi în municipiul Arad. Pe fondul politicii oficiale agresive față de mediu, proprietarii unui local din incinta Ștrandului Neptun au tăiat copacii care se aflau de zeci de ani pe malul stâng al Mureșului. Aparent proprietarul terenului, Primăria Municipiului, nu a fost anunțat.

  Cerem Primăriei Arad, în calitate de proprietar al terenului, să ia de urgență măsurile legale, să sesizeze Garda de Mediu și autoritățile competente ale statului, să solicite urmărirea penală a celor vinovați și să comunice opiniei publice toate măsurile luate. În caz contrar considerăm primăria complice la această barbarie și anunțăm că vom extinde protestul nostru și asupra celor întâmplate la ștrand.

  Întrucât Primăria nu și-a retras proiectul de transformare a parcului Eminescu în parcare, anunţăm continuarea protestelor. Sâmbătă, 17 ianuarie, ora 11:00, îi așteptăm pe arădeni în Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, pentru a spune NU desființării parcului”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vă informez (sună comunist dar asta e) că primii zeci de arbori imenși și frumoși din fața Ratio Beach au căzut la ”datorie” pe data de … 30 aprilie 2013! Cu o zi înainte de a fi omorât abel apostol de la riviera. Am fost atunci pe ștrand și am înmărmurit la vederea zecilor de trunchiuri sănătoase tăiate. (am poze și se vede clar iarba). Atunci a fost primul masacru dar nimeni nu s-a sesizat. S-a tăiat și în față la ratio și lateral în partea stângă. Era plin de lemn. Te dureau ochii de-atâta viață retezată pt ca în buzunarele lor să intre euro!
   Arădeni! Nu credeți că ceea ce se întâmplă cu toți arborii Aradului este DEJA O CRIMĂ ÎMPOTRIVA VERDELUI ȘI A SĂNĂTĂȚII MEDIULUI? Nu mai e timp de vorbe. Oricine, deci, în salopetă sau nu – se apucă să taie un pom oricât de mic – pus mâna pe el. Să se adune lumea ca la urs și să-l ia la întrebări. Dacă are acte să vedem cine a semnat crimele următoare. Pus mâna și pe ăla sau ăia. Unde s-a mai văzut în toată Europa asta să se taie tot verdele orașului?! Tot lemnul se valorifică iar banii intră pe ușa primăriei în primul rând.
   Falcă și liota de halitori de lemn: de-acum înainte orice cetățean al Aradului are dreptul să te întrebe/tragă de mânecă – pe tine și pe oricine se apropie cu drujba de vreun copac! S-a dus blândețea, pacea și ”am făcut treabă”. Atenție la drujbă!
   Je suis castan. Je suis mesteacăn. Je suis stejar.

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. Oameni buni,sunteti mai rai decat credeam ca se poate,daca mergeti la restaurant si primiti mancare”cu puf”din copaci nu e bine,daca sunteti alergici la plopi nu e bine,daca va pica copacu-n cap iar nu e bine!Ecologistilor unde erati cand un copac a ucis un om in trafic???si atunci ati aratat cu deetul spre toata lumea,iar voi jurnalistilor gasiti subiecte mai interesante ca de astea”de can can”suntem satui!E adevarat ca presa vinde circ dar mai fiti si obiectivi!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.