miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Facebook va primi o amendă record de 5 miliarde de dolari, în scandalul scurgerii de date Cambridge Analytica

  de Special Arad | 13 iulie 2019, 12:02 PM | Internaţional | IT

  0

  Autoritățile americane au aprobat o amendă-record pentru gigantul Facebook, de 5 miliarde de dolari, pentru a încheia o înțelegere în scandalul în care este acuzat de scurgere de date și de violarea vieții private, anunță The Guardian.

  Decizia a fost luată în urma investigației făcute de Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC), care a cercetat modul în care compania Cambridge Analytica, o firmă britanică de marketing politic, a accesat datele personale a 87 de milioane de oameni. Înțelegerea a fost aprobată de FTC în urma unui vot 3-2, potrivit unor surse din instituția americană. Contactați de presa din SUA, nici reprezentanții Facebook, nici cei ai Comisiei Federale pentru Comerț nu au vrut să comenteze subiectul, neexistând încă o informare oficială în legătură cu amenda astronomică.

  Dacă suma se va confirma, aceasta va fi cea mai mare amendă impusă vreodată de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezintă un sfert din profitul anual al companiei. Aceasta va mai trebui să fie aprobată apoi de Departamentul de Justiție american și nu se poate estima cât va dura acest lucru, susțin sursele citate. Autoritățile americane din domeniul comerțului au început să ancheteze Facebook în martie 2018, imediat după ce au apărut informații că firma Cambridge Analytica a accesat ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori ai rețelei sociale. Investigația s-a concentrat pe faptul că a partajat datele cu firma respectivă, dar și cu altele, încalcând astfel un acord din 2011 între FTC și Facebook, prin care rețeaua socială se angaja să păstreze în siguranță datele oamenilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.