miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Facebook elimină mesageria din aplicațiile pentru mobil. Messenger va deveni obligatoriu

  de - | 10 aprilie 2014, 1:21 PM | Social Media

  0

  Utilizatorii Facebook care se conecteaza de pe telefoanele mobile s-au obisnuit sa aiba acces la toate serviciile pe care le ofera cunoscuta retea de socializare direct din cadrul aplicatiei dedicate. Compania nu pare insa prea multumita de atentia pe care o acordam aplicatiei separate Facebook Messenger si intentioneaza sa ne faca sa o iubim chiar daca nu vrem, anuntand ca va elimina treptat mesageria instantanee din aplicatiile Facebook pentru telefoanele mobile.

  Facebook Messenger a fost lansat acum doi ani si jumatate pe platformele Android si iOS, ulterior bucurandu-se de atentie si sistemele de operare BlackBerry OS si Windows Phone. De-a lungul acestui interval de timp, compania s-a straduit sa faca din acest produs un client de mesagerie complex, adaugand-i functii pentru convorbiri telefonice VoIP, mesagerie vocala si integrare cu agenda telefonica.

  Pentru a grabi adoptia acestui produs software , compania a anuntat ca va elimina treptat facilitatile de mesagerie instantanee din aplicatiile Facebook pentru Android si iOS si va forta utilizatorii sa foloseasca Facebook Messenger. Compania a inceput deja sa trimita mesaje de avertizare catre utilizatorii din anumite tari din Europa de Vest, dar a declarat ca migrarea catre Facebook Messenger va deveni treptat obligatorie la nivel global.

  Eliminand mesageria instantanee din aplicatiile Facebook, compania va putea imbunatati intr-un ritm mai sustinut produsul Facebook Messenger deoarece nu va mai trebui sa-si bata capul problemele de compatibilitate si cu migrarea schimbarilor in produsul software de baza. Piata mesageriei instantanee este una extrem de atragatoare si dinamica, acesta detronand acum un an sacrosanctul SMS, iar Facebook ne-a aratat de multa vreme ca vrea sa fie un lider prin concurarea si apoi achizitia faimosului rival WhatsApp.

  Decizia Facebook pare cam pripita in acest moment, compania nefiind pregatita cum trebuie din punct de vedere software pentru o migrare integrala. Facebook a anuntat ca aceasta masura va afecta doar utilizatorii telefoanelor Android si iOS, lucru de la sine inteles din moment ce compania nu a lansat pana acum o versiune pentru tablete a aplicatiilor Facebook Messenger de pe aceste platforme. Utilizatorii Windows Phone si Windows vor fi lasati momentan in pace, din moment ce acestia folosesc o versiune inca incompleta a produsului sau nu beneficiaza deloc de ea, iar utilizatorii telefoanelor Android vechi care ruleaza inca Gingerbread vor fi si ei exceptati.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.