Posibil ca Sony să fi lansat bara de sunet perfectă pentru PS5 și Xbox Series X

  de Special Arad | 29 July 2021, 3:05 PM | IT

  0

  (foto: Sony)

  Sony tocmai a anunțat două noi sisteme audio high-end pentru home theater, ambele incluzând porturi HDMI 2.1 care oferă suport complet pentru funcții precum video 8K, jocuri 4K la 120Hz, Dolby Vision HDR, eARC și multe altele.

  În primul rând este bara de sunet HT-A7000 Dolby Atmos 7.1.2-channel. Aceasta are un preț destul de piperat, 1.300 USD. Conform site-ului britanic The Verge, bara de sunet are două intrări HDMI 2.1, deci teoretic ai putea rula atât PlayStation 5, cât și Xbox Series X, în acest fel poți să joci fiecare consolă la potențialul său maxim.

  Poziționat ca cea mai recentă bară de sunet emblematică a Sony, A7000 are două difuzoare pentru Dolby Atmos, două tweetere cu fascicul și cinci difuzoare frontale pentru un surround mai larg. Există un subwoofer dual încorporat, dar dacă aveți nevoie de bas mai adânc, puteți plăti suplimentar pentru un sub-standalon.

  Așa cum a devenit relativ obișnuit pentru barele de sunet premium, Sony A7000 se poate regla pentru acustica unei camere, utilizând un microfon pe telecomandă pentru a „măsura înălțimea și lățimea unei camere” și optimiza profilul sonor. Acesta acceptă audio 360, sunet de înaltă rezoluție și este compatibil cu Amazon Alexa, Asistent Google, Chromecast, Spotify Connect și Apple AirPlay 2.

  A doua bară de sunet este mai scumpă, se numește Sony HT-A9 și este formată din patru difuzoare fără fir și o unitate de control. Sony spune că puteți plasa cele patru difuzoare în formă de cilindru aproape oriunde într-o cameră, iar optimizarea câmpului sonor va lua în considerare poziția lor atunci când reglați performanța audio. Partea din spate a fiecărui difuzor este plată pentru montare convenabilă.

  Cu Sony HT-A9, compania include și ceea ce numește „tehnologie de cartografiere a sunetului spațial 360”, care poate „crea până la douăsprezece difuzoare „fantomă” din doar patru difuzoare, prin sintetizarea undelor sonore pe baza informațiilor de poziție. Acestea sună ca niște pretenții mari, dar pentru un preț de 1.800 de dolari, sperăm că Sony chiar are aceste trucuri de câmp sonor în mânecă.

  Fiecare difuzor măsoară puțin peste 12 inch înălțime. HT-A9 are doar o singură intrare HDMI, dar cutia de control are și o mufă Ethernet și un port auxiliar care permite televizoarelor Sony compatibile să acționeze ca un canal central. Acest lucru ar trebui să asigure o claritate vocală excelentă.

  Un dezavantaj este că fiecare difuzor are nevoie de propria priză de curent – chiar și cutia de control – astfel că aveți nevoie de un total de cinci prize. Deoarece acest sistem se bazează atât de mult pe wireless, suntem curioși cum va fi latența sau sincronizare audio care ar putea apărea în timpul jocurilor. Sony a spus că nu vor exista astfel de probleme.

  Noile bare de sunet Sony vor concura, mai mult sau mai puțin, pe piață cu noile bare de sunet Samsung 2021. Atât Sony HT-A7000, cât și HT-A9 vor începe să fie livrate cândva între septembrie și octombrie, potrivit Sony.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.