sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Explozie la digul din Costinești. „Posibil să fie o mină marină“. Este căutată o a doua mină

  de - | 14 august 2023, 1:12 PM | Naţional

  0

  bzi.ro

  O explozie a avut loc luni dimineață, 14 august 2023, în jurul orei 9.44, la Costinești. Incidentul s-a produs în Marea Neagră, la digul din dreptul Hotelului Forum, posibil provocat de o mină marină. ISU Constanța intervine la fața locului, iar acum caută o a doua mină marină semnalată în zonă.

  Costineștiul este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc. Vara, aici își petrec vacanța zeci de mii de turiști.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a trimis de urgență echipaje din Tuzla și din Eforie la digul din dreptul Hotelului Forum de la Costinești, unde a avut loc explozia, posibil a unei mine marine – conform ipotezei specialiștilor.

  Pietre din stabilopozi au sărit pe dig și pe movila de lângă dig, unde puteau răni oameni.

  „Nu sunt victime“, a transmis în primă fază ISU Constanța.

  Dar un bărbat a fost afectat auditiv de zgomotul exploziei, iar salvamarul l-a însoțit către echipajele medicale SMURD venite la fața locului pentru a primi îngrijiri. Bărbatul a spus că-i țiuie urechile, dar a refuzat să fie transportat la spital.

  O a doua milă marină a fost semnalată în zonă la Costinești, iar MAI și MApN au alocat forțe pentru găsirea acesteia.

  „Cu privire la explozia semnalată în această dimineață în zona digului din zona Costinești, Garda de Coastă verifică situația la fața locului. În ceea ce privește cea de a doua mină semnaalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată“, a transmis MApN, prin generalul Constantin Spânu, purtătorul de cuvânt.

  Sursa: Adevărul 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.