sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Circ electoral la Costinești, unde se discută despre reluarea votului: doi ucraineni ar fi votat, dar au fost și alte probleme

  de - | 11 iunie 2024, 9:35 PM | Naţional

  0

  Votul pentru alegerea primarului de la Costinești este o telenovelă fără sfârșit. După ce fiecare dintre candidați – de la PNL și PSD – au fost dați câștigători, o nouă situație incredibilă a ieșit la iveală: doi cetățeni ucraineni ar fi votat și se discută despre reluarea votului, scrie stiripesurse.ro.

  În urma scrutinului pentru alegerea primarului, primii doi candidați au fost declarați câștigători pe rând, la doar un vot distanță. Aproape o zi întreagă a fost pierdută pentru renumărarea celor aproximativ 700 de voturi. Ieri după-amiază, balanța s-a înclinat în favoarea liberalului Gheorghe Mechenici, dar la ora 21:00 s-a găsit încă un vot pentru candidatul PSD, readucând egalitatea. Nici marți, la prânz, situația nu era clară: „Nu pleacă nimeni… din dispoziția președintelui BECL (Biroul de Circumscripție Locală) și a locțiitorului BECL, împreună cu majoritatea membrilor circumscripției Costinești, pentru interesul superior al cetățenilor și pentru transparență, se va relua numărarea voturilor de la secții“, a transmis, la ora 11:20, reprezentantul Biroului Electoral Județean Constanța, Vlad Jipa.

  Situații și mai incredibile aveau să apară ulterior: doi cetățeni ucraineni au votat, fără a avea acest drept, în urma căruia s-a pus în discuție reluarea votării.

  După renumărarea voturilor în urma contestațiilor depuse de partidele care au dat primii doi clasați, locțiitorul Biroului Electoral nr. 29 Costinești, s-a constatat că sunt trei buletine de vot fără ștampilă de control, dintre care două în favoarea unui candidat și unul în favoarea altui candidat.

  Nici la această oră nu a fost validat un rezultat final sau parțial la Costinești, deoarece nu s-a putut încheia un proces-verbal clar cu situația votului din 9 iunie 2024.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.