sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Examinări de tip electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori la spitalul județean, începând de azi

  de Special Arad | 29 noiembrie 2022, 2:48 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, începând de astăzi, examinări de tip – electroencefalogramă (EEG) pentru pacienții minori.

  Investigațiile se efectuează la recomandarea medicilor specialiști în neurologie și psihiatrie pediatrică respectiv a medicilor din cadrul Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Pediatrică și din cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad – medic coordonator dr. Adriana Bran, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică.

  Acest tip de examinare este extrem de utilă în depistarea unor posibile afecțiuni cerebrale deoarece oferă medicului informațiile necesare despre activitatea electrică a creierului pacientului.

  „Electroencefalograma, posibilă de astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, este foarte importantă atât pentru diagnosticarea cât și pentru stabilirea tratamentului adecvat în cazul copiilor cu epilepsie, sindroame convulsive de diferite etiologii, convulsii febrile, suferințe cerebrale difuze. Electroencefalograma poate fi efectuată la orice categorie de vârstă, fiind o metodă de examinare non-invazivă” – a precizat dr. Diana Trifa, medic specialist neurologie pediatrică și medic primar psihiatrie pediatrică.

  Electroencefalograma se efectuează atât pentru pacienții spitalizați, cât și în cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, cu trimitere de la medicul specialist.

  Începând cu primăvara anului viitor, acest tip de examinare se va efectua și pentru pacienții adulți, pe bază de trimitere de la medicul neurolog.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.