marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Evenimentele marca „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” debutează și la Arad, cu „Post-educația. Pedagogii ale crizei 2023”

  de Special Arad | 8 februarie 2023, 7:56 PM | Cultură

  0

  Avem poftă să schimbăm lumea. Obiectiv? Unul foarte concret: viitorul prin educație

  Cel mai intens weekend cultural al anului, cel al deschiderii oficiale a proiectului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, își întinde evenimentele și în Arad. Astfel, în 18 februarie, de la ora 16:00, în Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, Asociația „Doar Mâine” spune start proiectului „Post-educația. Pedagogii ale crizei 2023”, un demers deopotrivă interesant și foarte provocator. Acesta face parte din Programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

  Întâmplarea culturală care marchează debutul proiectului se intitulează „Pixels from a Future Past” și constă într-o expoziție cu lucrări realizate de studenții și cadrele didactice ale UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, de la Masteratul Tehnologii Interactive pentru Media și Artele Spectacolului și Masteratul New Media Design. Își pun semnătura pe lucrările expuse Andrei Cristian Florea și Caty Alexandra Șamata.

  Constantin Simon, Denis Flueraru, Diana Chiru, Dilara Buran, Mihai Barbu, Selina Yilmaz, Cristina Bodnărescu,Tudor Dobrescu, Alexandru Berceanu, Andrei Mitișor, Dorin Cucicov și Grigore Burloiu.

  Lucrările aspiră să vizualizeze empatia și apropierea și să reverbereze într-o natură care se estompează prin captarea prezenței vizitatorului în fluxul de date. Amintirile revin la viață sub formă de pixeli, provocând noi temeri. Suntem captivi ai trecutului nostru ca Narcis față de imaginea lui sau ne putem naște din nou? Evenimentele recente pun la îndoială din ce în ce mai mult ordinea actuală, apare nevoia unui nou acord cu noi înșine și cu planeta. Suntem în stare să-l realizăm? Am început să visăm la asta? Este deja scris?

  Ei bine, vom afla împreună răspunsurile pe parcursul întâlnirilor din cadrul acestui eveniment de lansare. De fapt, vă invităm să vă notați din timp detaliile organizatorice (se găsesc aici), sigur nu vreți să pierdeți ocazia de a pleca de la noi cu și mai multe întrebări decât ați venit. Just kidding. Punem rămășag că o să vă placă”, declară organizatorii evenimentului.

  Tot Sala Clio a Complexului Muzeal Arad va adăposti și brunch-ul cu artiștii și echipa Post-educația. Acesta are loc duminică, 19 februarie 2023, de la ora 12:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.