luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Evenimentele Bibliotecii până în iunie 2015

  de Tomck@t | 13 ianuarie 2015, 1:27 PM | Cultură

  0

  Concursul de poezii „Dulcea mea doamnă / Eminul meu iubit” – ediția a IX-a, „Voyages, Voyages” cu destinațiile Germania, tările baltice și nordice precum Lituania, Letonia, Finlanda și Norvegia, seria „Personalități arădene” cu scriitoarea Carolina Ilica, jurnalistul Ioan Iercan sau croitorii Virginia și Mircea Dan, dar și expozițiile „Partituri în expoziție” – acestea sunt doar câteva dintre ofertele Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” pentru perioada ianuarie – iunie 2015.

  O nouă ediție a concursului naţional de scrisori de dragoste „Dulcea mea doamnă / Eminul meu iubit” va debuta, ca în fiecare an, pe 15 ianuarie, joi, la ora 17, cu un recital de poezie eminesciană în interpretarea actriței Mariana Buruiană, în Sala Concordia. Acompaniamentul muzical va fi oferit de Georgiana și Victor Maria.

  Poeziile/ scrisorile/ eseurile/ declaraţiile de dragoste sunt așteptate prin email la [email protected] sau, prin poștă, pe adresa bibliotecii (Biblioteca Judeţeană „Alexandru D.Xenopol” Arad, Strada Gheorghe Popa de Teiuş, nr.2-4, cod 310122). Textele pot fi aduse și personal la Seviciul Marketing-Imagine al bibliotecii (camera 22), până pe 28 februarie, la ora 12.00.

  Competiţia are trei secţiuni: adolescenţi, adulţi şi seniori. Textul trebuie să conţină cel mult 5200 de caractere, scris la 1 rând şi jumătate, în Times Roman, cu caractere de 12. Sau, altfel spus, o pagină, maximum două, de text. Concursul este deschis atât participanţilor din ţară cât şi celor din străinătate.

  Festivitatea de premiere va avea loc pe 31 martie, la ora 13.

  Paleta de evenimente ale Bibliotecii Judeţene „A. D.Xenopol” sunt cele consacrate de-a lungul timpului, luna aceasta oferindu-ne o nouă excursie imaginară prin seara „Voyages, Voyages”, de data aceasta în Germania, la „Personalități arădene” vom face cunoștință cu croitorii Virginia și Mircea Dan, iar pe holul bibliotecii ne așteaptă expoziția „Muzica Renașterii în documentele bibliotecii de artă”. Din februarie revine și binecunoscuta întâlnire „Cărțile care m-au format”, miercuri, 18 februarie, la ora 13, invitata specială fiind actrița Oltea Blaga.

  Pentru alte detalii, vezi programul complet din ianuarie până în luna iunie, mai jos:

  ian-febmart-aprmai-iun

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.