marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Eveniment incredibil la trecerea frontierei: și-au lăsat „mama” să moară în vamă și au fugit cu microbuzul! Femeia n-a putut fi salvată

  de Alin Olteanu | 31 martie 2020, 11:42 AM | Știri Arad | Topic special

  5

  „La Nădlac e ca-n junglă. Nu vă dați seama ce e aici! Mii de oameni vin și trec zilnic. Nu știu cum mai rezistă medicii, jandarmii și polițiștii! Așa ceva nu cred că s-a întâmplat vreodată” – e sinteza declarațiilor unor martori oculari din punctul de trecere al frontierei Nădlac II.

  Însă, ieri s-a întâmplat ceva care întrece orice așteptare. Dar, în condițiile haosului existent, nimic nu ar mai trebui să mire pe cineva.

  Înainte de „fapte” trebuie să vă spunem că la frontieră se formează coloane foarte mari, iar medicii de la DSP iau decizia cine intră în carantină și cine în izolare. Poliția rutieră și jandarmii verifică cine intră pe cele două benzi de circulație pe Autostradă. Pe banda de urgență intră doar cei care trebuie să meargă în carantină. Cei care vin din Anglia sunt verificați de DSP, dar pe propria răspundere dau declarații și sunt plasați la domiciliu, în izolare. Trebuie să spunem de la bun început că cetățenilor de etnie rromă le e frică de carantină. Și cu astea spuse…

  Ieri, în jurul prânzului, jandarmii și polițiștii au început să strige între ei că un microbuz a fugit, încercând să scape de control și că au lăsat o persoană în frontieră, căzută pe jos. Imediat jandarmii și polițiștii au plecat în urmărirea microbuzului, reușind să îl prindă și „imobilizeze” pe o rază de 10 kilometri, la kilometrul 570 în Nădlac.

  În mașină se aflau trei persoane mature și doi copii, microbuzul fiind înconjurat de oamenii legii.

  Reluând firul evenimentul din punctul de început, se pare că în coloana formată la vamă, șoferul microbuzului ar fi spus că trebuie să fie lăsat să treacă deoarece „îi e rău la mama”. Ulterior, aceasta a coborât din mașină, o femeie de aproximativ 70 de de ani, i s-ar fi acordat primul ajutor de către un medic de la DSP, dar a decedat, se pare în urma unui infarct. După vreo 15-20 de minute la fața locului a aterizat și elicopterul SMURD, cu personal medical, însă manevrele de resuscitare au fost fără efect.

  Deși unele dintre sursele noastre ne-au declarat că femeia ar fi fost lăsată pe jos, moartă, iar cei cu care se afla în microbuz au fugit, alții, cea mai mare parte, susțin că femeia din Șiria (aflată în microbuz după ce a fost luată dintr-o altă mașină, pe teritoriul Ungariei) a coborât din mașină și a fost „văzută” imediat de un medic și a murit în fața acestuia- așa încât noi nu susținem, deocamdată, o variantă sau alta.

  Oricum, ulterior decesului, corpul femeii, acoperit cu o pătură, a fost ridicat după aproximativ patru ore de firma de pompe funebre. Era infectată sau nu? – nu poate să răspundă nimeni. Sunt infectați cei cu care se afla în mașină și de aceea au ales să fugă? – nu știm. Mai ales că celor veniți din Anglia nu li se fac teste, totul fiind declarat pe propria răspundere.

  Decedata este din Șiria, la fel ca și ocupanții microbuzului care au părăsit-o în vama Nădlac II.

  Alți martori susțin că locul unde se află femeia a fost îngrădit imediat cu bandă, de către Poliția Nădlac. Ei bine, în pozele noastre se poate observa că nu chiar imediat (vedeți poza făcută de departe în care nu se observă nimic!) și că nimeni nu se afla lângă corpul acesteia atunci când e făcută fotografia.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tot ce ați scris e perfect adevărat ! Am fost martor exact la tot ce s-a întâmplat ! Niște țigani și-au abandonat mama acolo după ce aceasta a decedat în mașină și au plecat apoi au zis că nu o cunosc deși locuiau la aceeași adresă ! 👍

   +16 voturi
   +1
   -1
   • Despre ce vorbiti oameni buni,din tantar faceti armasar.Aceea femeie care a murit e bunica mea si in masina care a fost persoanele care au fost in masina nu au nici o legatura cu ea,erau cunostinte din satul bunicii,baiatul ei era intro alta masina mult mai in spate si nici nu a stiut ca bunica a murit pana cand au duso la morga.Sa va fie rusine pt stirile de doi bani,si inainte sa mai comentati ar fi cazul sa va interesati.

    +2 voturi
    +1
    -1
  2. Din păcate am fost martor toată faza asta urâtă. După ce au strigat că le moare mama, au lăsat-o acolo și au plecat spunând că au luat-o la ocazie din Ungaria și nu o cunosc. Femeia a decedat la ei în microbuz. S-a sunat la salvare, dar a venit elicopterul SMURD după un timp îndelungat. Chiar dacă în vamă sunt polițiști, jandarmi, pompieri, militari, se pare că nu se poate afla și o ambulanță acolo non-stop. Rușine!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.