Eugen Cățean va arbitra la „Europenele” de gimnastică de la Basel! Arădeanul va oficia și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  de Dan Lazăr | 16 aprilie 2021, 7:12 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  2

  În componența delegației României pentru Campionatele Europene de gimnastică de la Basel (21-27 aprilie) se regăsește și un arădean. Profesorul Eugen Cățean (CSȘ Gloria Arad) va împărți dreptatea, alături de alți trei români Angela Cacoveanu, Adela Popa şi Nicuşor Pascu.

  Un veteran al arbitrajului internațional, prof. Cățean nu a ratat aproape nicio competiție de anvergură din ultimul deceniu. „Am bifat opt Campionate Europene, șase Campionate Mondiale și șase Universiade. În 2016 am promovat cu brio cursul intercontinental de la Bratislava, unde am fost singurul reprezentant al României. Voi arbitra și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde am acces după punctajele obținute la ultimele concursuri importante la care am participat”, ne-a declarat Eugen Cățen, care este arbitru internațional din anul 1986.

  Pe de altă parte, de puțină vreme antrenorul Eugen Cățean a ieșit la pensie, rămânând însă profesor colaborator al CSȘ Gloria Arad.

  În ceea ce privește viitorul gimnasticii masculine arădene, prof. Cățean speră ca peste câțiva ani să apară un arădean care să calce pe urmele unui gimnast de talie internațională precum Adelin Kotrong, ca să amintim doar ultimul sportiv de lot național „produs” de acesta în cei 41 de ani de activitate la catedră.

  Șase reprezentanți

  România să fie reprezentată în competiţia feminină de Larisa Iordache, Antonia Duţă şi Maria Ceplinschi, iar în întrecerea masculină de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Emilian Neagu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Drăgulescu e tot un “produs” al pensionarului colaborator deoarece nu ne-aţi spus ? Sau Larisa Iordache tot domnia sa a antrenat-o ? Apoi din fotografie nu reiese care e Kotrong care e Leric şi care e Drăgulescu, pensionarul sunt sigur că e cel cu sacou. Vă mulţumesc şi vă doresc să scrieţi cât mai bine şi cât mai mult despre produsele sportului arădean ! Felicitări proaspătului pensionar şi să arbitreze corect iar ziaristului mai multă atenţie în elaborarea articolelor pentru lămurirea tuturor celor ce îndrăgesc mişcarea sportivă.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.